Anna Bågstam: Mörkermannen

Landskronassa on raiskaaja valloillaan, ja poliisilaitoksella työskentelevä Harriet Vesterberg käy tapausta selvittelemään. Työssään hän kokee edelleen väheksyntää, koska ei ole oikea poliisi, vaan siviili rikostutkija. Harriet saa yllättävän yhteydenoton, jossa kerrotaan hälyyttäviä tietoja poliisin toiminnansta. Uusiin rikoksiin löytyy yhteys vanhoista samankaltaisista tapauksista, jotka eivät selvinneet. On syytä epäillä, että joku tutkinnassa toiminut on syyllistynyt sabotointiin ja suojelee tekijää.

Järkyttyneet uhrit eivät osaa kertoa kunnollisia tuntomerkkejä tekijästä, jolla tuntuu olevan taito päästä yllättämään pahaa aavistamattomat naiset.

Harrietin suhde asianajajana työskentelvään Rikardiin on viilenemässä, ja Harriet tuntee vetoa työkaveri Eliakseen, joka myös on tahollaan varattu. Paikalle Lervikiin pelmahtaa myös Harrietin äiti Jorun joulunviettoon. Isä Eugenin terveys huononee entisestään, joten Harriet on kiitollinen äitinsä avusta, vaikka suhde äidin ja tyttären välillä muuten onkin hieman ongelmallinen.

Kirjan henkilöhahmot ovat tuttuja Harriet Vesterberg -sarjan kahdesta edellisestä osasta. Harriet jatkaa elämäänsä tutuilla uomilla, eikä tunnu oikein osaavan asettua aloilleen. Työ pitää kuitenkin hoitaa yksityiselämän kupruista huolimatta, ja lopulta raiskaajan henkilöllisyys paljastuu, kun hän pääsee yllättämään myös Harrietin pimeällä sivutiellä.

[Stockholm: Norstedts, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *