Anna Bågstam: Skuggspelet

Anna Bågstamin edellisestä kirjasta tuttu Landskronan poliisilaitoksella työskentelevä Harriet Vesterberg jatkaa tutkimuksiaan Skoonen maisemissa. Harriet säilyttää tyylinsä ja luonteensa tässä uudessakin kirjassa, hahmo on virkistävän inhimillinen ja korostamattoman aidon tuntuinen.

Harrietin kotikylän Lervikenin rannalta löydetään ruumis, jonka tunnistaminen on vaikeaa uhrin vammojen takia. Myös yksityiselämä vie Harrietin resursseja, sillä hänen paras ystävänsä Lisa jättää vastaajaan hätäviestin, jossa hän kertoo tulleensa siepatuksi. Harriet ilmoittaa Lisan kadonneeksi, ja etsinnät Malmössä käynnistyvät.

Lisan katoaminen vaikuttaa mysteeriltä, joka muuttuu yhä vakavammaksi, kun hänen poikaystävänsä Hugon kuntosalilla tapahtuu murhapoltto keskellä yötä. Salilla on tapahtumahetkellä paljon porukkaa, mutta Hugo ei tunnusta tietävänsä keitä he ovat ja millä asialla he paikalle ovat kokoontuneet.

Lervikenissä tapahtuu toinenkin kuolemantapaus, tällä kertaa uhri on ammuttu. Tutkimuksissa alkaa löytyä viitteitä, että murhat olisivat yhteydessä Malmön tapahtumiin.

Kotirintamalla aiheuttaa isä Eugenin muistisairaus päänvaivaa, etenkin kun veli Paul sysää hyperaktiivisen poikansa Albinin isoisän hoiviin avioeronsa selvittelyn varjolla.

Myös Harrietin oma ihmissuhde asianajaja Rikardiin on hieman huteralla pohjalla. Harriet tuntee olonsa epävarmaksi ja pelkää jatkuvasti, että Rikard haluaa päättää suhteen, jota pariskunta yrittää pitää salassa. Harriet kärsii mustasukkaisuudesta ja epäilee, että Rikardilla on peliä vanhan ystävänsä Åsan kanssa.

Politiikassa toimivalla Åsalla on kädet täynnä töitä, sillä piakkoin on Skoonessa alkamassa EU-ministerien kokous, jossa käsitellään tulenarkaa aihetta eli pakolaisongelmaa. Turvatoimet on viritetty äärimilleen, sillä kokoukseen kohdistuu terrorismin uhka.

Skuggspelet-kirjan loppu lupaa, että jatkoa seuraa.

[Stockholm: Norstedts, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *