Anna E. Wahlgren: Efter Emma

Sara ja Emma ovat tunteneet toisensa lapsuudesta lähtien. Emman kotiolot olivat vaikeat ja hän viettikin paljon aikaa Saran kotona jonkinlaisena ylimääräisenä perheenjäsenenä. Kaikki ei kuitenkaan ollut kohdallaan, sillä Emma oli luonteeltaan erittäin manipuloiva ja käytti Saraan julmaa valtaa. Saran äiti Rose yritti puuttua asiaan, mutta isä Kjell ei nähnyt Emman todellista luonnetta.

Nyt Sara ja Emma ovat aikuisia, ja Sara on muuttanut muualle, mutta Emma on jäänyt asumaan kotiseudulle Gävleen. Emmalla on edelleen tiukka ote Saraan, he pitävät tiiviisti yhteyttä kirjeiden, sähköpostien ja muiden viestinten välityksellä. Kunnes Emma yllättäen ja selittämättä katkaisee yhteyden. Sara on vastikään kokenut suuren menetyksen ja ottaa etäisyyttä kumppaniinsa Davidiin. Hän muuttaa kissan kanssa takaisin Gävleen tarkoituksenaan selvittää, mitä Emmalle on tapahtunut.

Lapsuuden maisemissa Sara kohtaa maailman, jonka on yrittänyt jättää taakseen. Hän joutuu käymään läpi paljon selvittämättömiä asioita voidakseen jatkaa elämäänsä eteenpäin. Välit isään ja tämän vaimoon Ankiin ovat kireät. Sara tapaa myös pitkästä aikaa Rosen, joka makaa halvaantuneena ja puhekyvyttömänä hoitokodissa epäselvän putoamisonnettomuuden seurauksena.

Anna E. Wahlgren tarjoilee tällä toisellakin kirjallaan psykologisesti piinaavaa jännitystä. Tarinan tunnelma on ahdistava ja painostava, henkilöhahmot uskottavia ja kiinnostavia, ja juonen vetovoima säilyy loppuun saakka.

[Malmö: Bokfabriken, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *