Anna E. Wahlgren: Skuggan av henne

Christian saa työpaikan pikkukaupungista, ja koska myös vaimo Marie on maisemanvaihdoksen tarpeessa, päättävät he muuttaa Norforsiin. Mukaan lähtee pariskunnan pieni tytär Ellen. Marie on pitkäkestoisella sairauslomalla, jonka syy ei heti paljastu. Pariskunnan välit eivät ole parhaat mahdolliset, sillä Christian on ollut uskoton. He yrittävät kuitenkin pelastaa avioliittonsa aloittamalla uuden elämän kaukana kaikesta entisestä.

Kirjan tunnelma on alusta alkaen painostava. Marie ei osaa luottaa Christianiin, ja tällä on omat ongelmansa uudessa työpaikassa, joka ei täysin vastaa hänen odotuksiaan. Lisäksi Christian on antanut itsestään vääriä tietoja työtä hakiessaan ja hän pelkääkin epäpätevyytensä paljastuvan. Marieta ahdistaa perheen uusi kotitalo, jossa on vuosia sitten tapahtunut tragedia. Viikkojen kuluessa Marie ei tunnu sopeutuvan elämään Norforsissa. Pikkukaupungin sulkeutunut ilmapiiri saa hänet kaipaamaan takaisin Tukholmaan.

Ennen muuttoa Marie on käynyt terapeutin vastaanotolla, ja näitä keskusteluja paljastetaan lukijalle vähän kerrallaan, mutta lopullisesti selitys Marien käytökselle tulee ilmi vasta kirjan lopussa.

Kirja on pelottava ja tiivistunnelmainen. Anna E. Wahlgren tarjoilee psykologista jännitystä, jossa onnellista loppua on turha odottaa. Loppuratkaisu jää avoimeksi ja mieltä vaivaamaan pitkäksi aikaa. Skuggan av henne on Wahlgrenin esikoisromaani, joka ei toivottavasti jää hänen ainokaisekseen.

[Lerum: Visto, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *