Anna Fredriksson: Avskedsfesten

Rebecca ja Jacob päättävät erota yli 20 avioliittovuoden jälkeen, koska suhde tuntuu laimentuneen ystävyyden tasolle. Eroon ei liity sen kummempaa dramatiikkaa, vaan ystävälliset välit säilyvät eropäätöksen jälkeenkin. Tapaus ei hetkauta pariskunnan aikuisia lapsiakaan, mutta heidän ystävänsä sen sijaan eivät tahdo hyväksyä Rebeccan ja Jacobin ratkaisua ja ottavat näihin etäisyyttä.

Uuden elämänvaiheen alku tuntuu mielenkiintoiselta ja onnelliselta, mutta silti Rebeccalle on kova kaipaus parisuhteeseen. Mutta kun Jacob löytää nopeasti uuden täydellisen sielunkumppanin, on Rebeccan on vaikea ymmärtää, ettei tämä halua viettää joulua entisen perheensä kanssa.

Rebecca uppoutuu työntekoon, jotta saisi minimoitua vapaa-ajan ja yksinolon. Oudolta tuntuu, että hän ei tosiaankaan keksi yksinään mitään tekemistä, kun vanhat ystävät eivät enää ole kiinnostuneita hänen seurastaan. Onneksi on Tinder, ja Rebecca aloittaakin deittailun tarkoituksenaan löytää uusi mies. Pian käy kuitenkin selväksi, että seuranhakupalvelusta tuskin löytyy sopivaa elämänkumppania.

Avskedsfesten on Anna Fredrikssonin viides ihmissuhderomaani. Hän on taitava kirjoittamaan tunteista ja ihmisten välisestä kanssakäymisestä ja onnistuu tarinassaan välttämään ilmeisimmät kliseet ja yleistykset. Viihdyttävän kirjan henkilögalleria on monipuolinen ja uskottava, mutta aiheestaan johtuen Avskedsfesten ei kuitenkaan yllä aivan aiempien kirjojen tasolle.

[Stockholm: Forum, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *