Anna Jansson: Det du inte vet

Poliisi Maria Wernin esimiehen Tomas Hartmanin raskaana oleva tytär Sofi katoaa aamuisella uintireissulla. Poliisia työllistää myös yhden ihmishengen vaatineen huvilapalon tutkinta. Lisäksi seudulla on tapahtunut murtoja. Näiden rikosten lisäksi Marian miehen Björnin teini-ikäistä poikaa Hampusia puukotetaan.

Katoamisensa aikoihin Sofi oli työstämässä raporttia, jonka perusteella tehtäisiin päätös myönnetäänkö norjalaiselle öljy-yhtiölle porauslupa Gotlannin salmessa. Asia herättää paikallisissa asukkaissa ja yrittäjissä voimakkaita mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Onko tällä asialla tekemistä Sofin katoamisen kanssa? Ja kuka onkaan hänen tulevan lapsensa isä? Poliisi yrittää myös selvittää, kuka oli outo hiippari, joka kävi Sofin luona lehden toimittajaksi tekeytyneenä. Sama mies on liikkunut naapurustossa myöskin kiinteistönvälittäjää esittäen.

Tomas Hartmanin ja hänen vaimonsa Mariannen ahdinko ja pelko kasvaa, kun aika kuluu. Sofin tapauksen johtolangat tuntuvat olevan kiven alla eikä tutkinta etene. Tukholmasta avuksi tulee omalaatuinen poliisikokelas Jarita, jonka tyyli ja otteet eivät miellytä kaikkia kollegoja.

Anna Jansson kirjoittaa tuttuun tapaansa sujuvasti ja yhdistää gotlantilaisen miljöön ja paikallisuuden osaksi tarinaa. Juoni etenee notkeasti, ja ratkaisu on lopulta pienoinen yllätys.

[Stockholm: Norstedts, 2017]

Lisäys 27.4.2018: Ilmestyy suomeksi Sirkka-Liisa Sjöblomin suomentamana heinäkuussa 2018 nimellä Katseelta kätketty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *