Anna Jansson: Kvinnan på bänken

Gotlannin pohjoisosassa sijaitsevan Lärbon nuori pappi Alva Myrhede on joutunut uhkailun ja kiusanteon kohteeksi. Hän ei itse ole tilanteesta kovin huolissaan, mutta seurakunnan diakoni Ragnar Faråker tekee asiasta rikosilmoituksen ja haluaa, että poliisi alkaa tutkia juttua. Maria Wern lähtee pappilaan Myrhedeä ja Faråkeria tapaamaan.

Toisaalla Wernin kollega Jesper Ek on tavannut mielenkiintoisen naisen Julian, jonka kanssa hän alkaa varovaisesti viritellä suhdetta.

Eräänä yönä Julia lähettää Jesperille viestin ja pyytää tätä tulemaan luokseen. Kun Jesper saapuu Julian asunnolle, hän riisuuntuu ja kiipeää sänkyyn naisen viereen vain huomatakseen tämän olevan kuollut. Tästä alkaa murhatutkimus, jossa Jesper on pääepäilty. Maria Wern työtovereineen ei voi osallistua keissiin jääviyden takia, vaan tutkintajohtajaksi määrätään Örjan Himberg, joka päättää puristaa tunnustuksen Jesperistä mahdollisimman nopeasti.

Marian pitää kiireisenä Lärbon tapaus, joka muuttuu astetta vakavammaksi, kun Alva Myrhede katoaa. Taustoittaessaan Lärbon tapahtumia löytää Maria mahdollisen motiivin myös Julian murhaan.

Ilmestyy suomeksi kesäkuussa 2019: Sokea hetki (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom).

[Stockholm: Norstedts, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *