Anna Jansson: Må evigheten förlåta

Suolta löydetään pikkuvauvan ruumis erikoinen hopeakoru kaulassaan. Kristoffer Bark tiimeineen alkaa tutkia tapausta. Pienellä Hälleforsin paikkakunnalla tapahtuu muutakin, ysikymppinen Tom Gruvberg rynnäköi kiväärin kanssa päiväkotiin ja pitää lapsiryhmää ohjaajineen panttivankina. Välikohtaus päättyy ilman fyysisiä vahinkoja, mutta myöhemmin sama kiinteistö on tulipalon tapahtumapaikkana, eikä silloin enää selvitä ilman kuolonuhreja. Kun myös Tom kohtaa väkivaltaisen kuoleman, on tiedossa paljon päänvaivaa ja pitkiä työpäiviä Örebron poliisille.

Sekavalta vaikuttavan keissin tutkimuksisssa Kristoffer ja kollegat Ingrid, Henrik ja Alex sekä rikosteknikko Ali kohtaavat joukon enemmän tai vähemmän omalaatuisia Hälleforsin asukkaita. Tomin tytär Lillemor on elänyt vaikutusvaltaisen isänsä varjossa, ja tyttärenpoika Daniel kipuilee aviokriisin ja alkoholiongelman kanssa. Tomin nuoruudenystävällä Matti Björkillä on myös sananen sanottavanaan Tomista ja tämän toiminnasta vuosien varrella.

Kun käy ilmi, että kuollut vauva on maannut suohaudassaan jo vuosikausia, joutuvat poliisit palaamaan jutun tiimoilta kauas menneisyyteen, josta löytyykin avaimet uusien rikosten selvittämiseksi.

Kun Kristofferin ihastus ja entinen terapeutti Mia Berger tulee Tukholmasta poliisin avuksi, alkaa mies viritellä pysyvämpiä suhdekuvioita tämän kanssa, mutta ei ole täysin varma Mian tunteista. Mialla on harmia ex-miehestään, joka uhkaa naisen turvallisuutta. Hämmennystä aiheuttaa myös edelleen se, että Kristoffer ei ole saanut varmuutta syyttäjä Gaby Widen pienen Rut-tytön isyydestä.

Må evigheten förlåta on Kristoffer Bark -sarjan viides osa.

[Stockholm: Norstedts, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *