Anna Jansson: Mitt hjärta är ditt

Eläintenhoitaja Cecilia Svensson lähtee keskiviikkoiltana tapaamaan miesystäväänsä Gustavia aikeenaan lopettaa heidän suhteensa. Cecilia ei kuitenkaan koskaan saavu treffipaikalle ravintolaan. Perjantaina Gustav tekee Ceciliasta katoamisilmoituksen, koska tämä ei ole ilmestynyt työpaikalleen eläinlääkärin vastaanotolle, eikä kukaan ole saanut naiseen yhteyttä.

Poliisi ottaa katoamistapauksen vakavasti, sillä Cecilialla on diabetes, eikä hän ole ottanut insuliinia mukaansa. Lisäksi hän kärsii vakavista sydänongelmista. Maria Wern kollegoineen alkaa kartoittaa Cecilian lähipiiriä ja yrittää selvittää hänen liikkeitään katoamisiltana. Vihjeitä tai silminnäkijöitä ei kuitenkaan tunnu löytyvän.

Eva ja Lars ovat kiinnittäneet huomiota outoon telttailijaan, joka säännöllisesti pystyttää pienen teltan rannalle. Mies tuo paikalle myös naisseuraa, eikä Evalle ja Larsille jää epäselväksi mitä teltassa puuhataan. Nainen on joka kerta eri, ja moinen käytös alkaa todella ärsyttää varsinkin Periä.

Telttailijan tapaus saa vakavan käänteen, kun paikalta eräänä iltana löytyy ruumis. Poliisilla on myös syytä epäillä, että sama auervaara liittyy myös Cecilian katoamiseen.

Kirjan teemana on sydänsairaudet, sillä Cecilian sydäntaudin lisäksi Marian isää Brunoa uhkaa sydäninfarkti ja poliisi Per Arvidssonin tyttärellä Wilmalla on vaikea sydämen vajaatoiminta. Tämän teeman ympärille rakentuu tarinan karmaiseva juoni ja ratkaisu, joka onkin kauhistuttavan erikoinen.

Ilmestyy suomeksi syyskuussa 2020 nimellä Viimeiset sydämenlyönnit (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom).

[Stockholm: Norstedts, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *