Anna Jansson: Skuggan bakom dig

Skuggan bakom dig on toinen osa Kristoffer Bark -sarjassa. Henkilökohtaisten syiden takia Bark on sivussa hektisimmästä poliisityöstä ja johtaa erityistä cold case -ryhmää. Nyt työn alla on kymmenen vuotta vanha selvittämätön murhatapaus, jossa uhrina on opettaja Emelie Kartman.

Normaaliin tapaan käy Bark myös terapiassa psykologi Mia Bergerin luona, johon hän rakastuu. Kristoffer yrittää pitää tunteensa kurissa, sillä tilannetta hankaloittaa syyttäjä Gaby Widen raskaus. Kristoffer saattaa nimittäin olla tulevan lapsen isä.

Sara Bredow on yksi cold case -tiimin tutkijoista, mutta hän on ollut jo yli vuoden ajan sairauslomalla loppuunpalamisen takia. Hänen perheeseensä kuuluvat aviomies Josef, jolla on it-firma yhdessä veljensä Wilhelmin kanssa sekä esikouluikäinen tytär Moa. Sara on huonossa kunnossa, eikä tilanteeseen näytä olevan helpotusta tiedossa. Nimetön soittaja tekee Moasta ilmoituksia lastensuojeluun ja perheen laskuja katoaa niin, että ne lopulta päätyvät ulosottoon. Lisäksi kelan korvaukset uhkaavat loppua terkkarilääkärin kirjoittaman lausunnon perusteella.

Uupunut ja epätoivoinen Sara joutuu osallistumaan Josefin järjestämään tilaisuuteen, jossa kestitään firman tärkeintä asiakasta Dorteuksen rakennusliikettä. Per-Gunnar Dorteus rouvineen on kutsuttu maaseudulle Saran äidin Gunillan luo viikonlopun viettoon. Lisäksi paikalle tulevat Wilhelm ja hänen vaimonsa Antonia sekä Saran ystävä ja kollega Lisa. Päivällisellä Sara hermostuu Per-Gunnarin puheisiin ja kaataa viinit tämän syliin. Pahempaa on kuitenkin vielä tulossa: seuraavana aamuna löytää Sara Josefin hengettömänä sängystä.

Emelie Kartmanin mies Peter kuoli yllättäen hieman ennen vaimonsa murhaa. Peterin kuolema kirjattiin yliannostukseksi, sillä hänen verestään löytyi fentanyyliä. Tätä ennen olivat Emelie ja Peter joutuneet kiusanteon kohteiksi. Koska Bredowin perheen tapahtumilla on selviä yhtäläisyyksiä Emelien ja Peterin tapausten kanssa, alkaa pelottavasti näyttää siltä, että myös Saran henki on vaarassa.

Ilmestyy suomeksi tammikuussa 2022: Varjo kannoillasi (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom).

[Stockholm: Norstedts, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *