Anna Karolina: Försvararen

Sisarukset Jasmine ja Nicolas Moretti viettävät jouluiltaa baarissa. Ilta on aatto ennen heidän 30-vuotissyntymäpäiväänsä. Tunnelma on alamaissa, sillä Jasmine on saanut tietää ennustajalta, että toinen heistä ei elä 30-vuotiaaksi. Nicolas ei moista humpuukia usko, mutta suostuu vahtimaan pelokasta Jasminea, ettei mitään pahaan pääse tapahtumaan.

Kokaiinipäissään Jasmine suututtaa kuppilassa heiluvan känniläisen (suomalainen), joka lähtee ajamaan heitä takaa. Kaksoset pääsevät kuitenkin turvallisesti Jasminen asunnolle, jossa tosin joulupukin asuun pukeutunut naapuri yrittää päästä sisälle huoneistoon. Nicolas heittää miehen ulos.

Väsyneet juhlijat sammahtavat sohvalle, josta Nicolas herää pää verisen Jasminen sylissä. Sisko on puukotettu kuoliaaksi, ja Nicolas joutuu paniikkiin. Hän pakenee paikalta ja matkustaa bussilla sekavassa tilassa jonkin matkaa, kunnes joutuu pahoinvoinnin takia jäämään pois kyydistä. Poliisipartio tapaa miehen puistosta oksentelemasta ja korjaa hänet talteen.

Kohta Nicolas huomaa olevansa syytettynä sisarensa murhasta, eikä hänellä ole yön tapahtumista mitään muistikuvia. Hänen puolustustajakseen ilmaantuu kuuluisa huippuasianajaja Angela Köhler, jolla on tietoa Jasminen kokemasta uhasta.

Angela Köhler ottaa yhteyttä poliisi Ebba Tapperiin, joka on joutunut 10 kuukautta aiemmin irtisanoutumaan poliisilaitoksen palveluksesta erään rikostapauksen tutkinnan yhteydessä tapahtuneen itsemurhan takia. Asiasta yli päästäkseen on Ebba alkoholin avulla aktiivisesti yrittänyt unohtaa tapahtuneen siinä kuitenkaan onnistumatta. Nyt Angela tekee hänelle tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä: Ebba ryhtyy tutkinta-avustajaksi Köhlerin asianajotoimistoon. Yhdessä he alkavat etsiä todistusaineistoa, jonka avulla Nicolas voitaisiin vapauttaa murhaepäilyistä.

Kaikki entiset poliisikollegat eivät katso hyvällä Ebban osallistumista murhatutkimuksiin, mutta vanhoista verkostoista on Ebballe myös suurta hyötyä. Kun yhteistyö Angelan kanssa alkaa tutkinnan edetessä vaikuttaa yhä vaikeammalta, alkaa Ebba epäillä tämän motiiveja.

Kirja ilmestyy suomeksi huhtikuussa 2022 nimellä Toinen meistä kuolee tänään, jonka on suomentanut Satu Paavola.

[Malmö: Bokfabriken, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *