Anna Karolina: Livvakten

Rikas mies Martin Spendel murhataan, ja vaikka ruumista ei löydy, viittavat rikoksen jäljet hänen vaimoonsa Anita Spendeliin. Angela Köhlerin johtama asianajotoimisto ja sen tarmokas tutkija Ebba Tapper ryhtyy rouva Spendelin puolustustoimiin. Ebba on ex-poliisi, joka on joutunut jättämään työnsä erään epäselvän kuolemantapauksen vuoksi, mutta on nyt löytänyt uuden uran Angelan alaisena.

Bianca Aguilera on yksinhuoltajaäiti, jonka lähipiiri on sekaantunut rikolliseen toimintaan. Bianca yrittää pitää itsensä erossa hämärähommista, mutta kun hänen veljensä joutuu hengenvaaraan ja hän itse sieppauksen kohteeksi, ei paluuta normaalielämään enää ole.

Bianca rekrytoidaan Spendelin firmaan, eikä hänellä ole vaihtoehtoja, sillä hänen tyttärensä on työnantajan hallussa. Lapsensa pelastaakseen Bianca näyttää pystyvänsä tarvittaessa myös tappamaan.

Kertomus kulkee nykyajassa ja kuukausien takaisessa menneisyydessä, jossa seurataan Biancan luisumista rikoksen polulle. Hän pääsee johtavaan asemaan ja vaurastuu, mutta joutuu maksamaan ”menestyksestään” kovan hinnan.

Toisaalla seurataan Ebban toimintaa Martinin ja Anitan avioliiton ja bisneksien selvittelyssä. Tapaus osoittautuukin sotkuiseksi ja monimutkaiseksi, ja Ebba saa näyttää parhaat kykynsä, jotta Anitan syyttömyys selviäisi.

Livvakten on toinen jännittävä toimintapläjäys Köhler/Tapper -sarjassa. Ilmestyy suomeksi huhtikuussa 2023: Kukaan ei ole puolellasi (suom. Jonna Joskitt-Pöyry).

[Malmö: Bokfabriken, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *