Anna Karolina: Mullvaden

Poliisit Amanda Paller ja Tony Seger saavat soluttautumistehtävän. He esittävät tuoretta avioparia, joka muuttaa rauhalliselle asuinalueelle tunnetun rikollisen Benny Bergin naapuriin tehtävänään tehdä itsensä tykö ja hankkia todisteita Bergiä vastaan. Benny Berg on merkittävä metamfetamiinin valmistaja ja levittäjä, jonka toiminta olisi saatava kuriin.

Bennyllä on vaimo Laila, johon Amanda, tai Elin kuten hänen peitenimensä kuuluu, tutustuu välittömästi ja alkaa viritellä ystävyyttä naisen kanssa. Bennyn tiimiin kuuluu myös sisko Petra, jonka mies Paolo on mukana rikollisliigassa. Petra ja Paolo myös asuvat samalla alueella. Lisäksi Bennyllä on veli Jerry, joka myös kiinnostaa poliisia.

Amandan ja Tonyn yhteistyötä ja esiintymistä Elin ja Herman Dahlströminä vaikeuttaa työparin keskinäinen epäsopu ja luottamuksen puute. Tähän soppaan lisätään vielä Amandan pienten kaksosten isä, Adnan Nasimi, joka on tunnettu rikollinen. Amanda ja Adnan eivät ole yhdessä, mutta ex-parin keskinäinen vetovoima on kova. Lisäksi Adnanilla on henkilökohtaisia kaunoja Bennyä kohtaan, kun tämän juoksupojat aiheuttivat kolarin, jossa Adnanin poliisiveli Samir loukkaantui pahasti.

Eipä ehdi Amandan ja Tonyn keikka kovin kauaa vanheta, kun Adnan pörähtää paikalle vaarantaen koko operaation. Hätäpäissään Amanda esittelee miehen veljenään ja tämä jää Dahlströmeille asumaan. Hieman ihmetyttää poliisien ammattitaidottomuus ja asiattomuus, sillä Amanda ja Adnan eivät millään pysty pitämään tunteitaan kurissa ja koko homma alkaa riistäytyä käsistä. On vain ajan kysymys, milloin Amandan ja Tonyn todelliset henkilöllisyydet paljastuvat.

Koska A ja A ovat jokseenkin epämiellyttäviä hahmoja, alkaa lukijakin ehkä toivoa, että venkoilulle tulisi loppu Bennyn toimesta. Kaikesta sähläyksestä huolimatta rikolliset saadaan kuitenkin kiikkiin, tosin tappiot poliisin puolella ovat myös merkittäväviä.

[Malmö: Bokfabriken, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *