Anna Roos: En evig sömn

Kirjanpitäjä Vera Jansson joutuu vastoin tahtoaan kesälomalle, sillä lomaoikeutta on rutkasti käyttämättä. Vera kokee ajatuksen rentoutumisesta ahdistavana ja vastenmielisena, sillä hänellä ei ole työn ohessa muuta elämää.

Kinkkiseen tilanteeseen löytyy ratkaisu, kun Vera työnantajansa tietämättä ottaa vastaan työtehtävän kotiseudultaan Trosasta ja matkustaa jälleen lapsuutensa maisemiin. Edellisenä talvena paikkakunnalla tapahtui kuolenmantapaus, joka kosketti myös Veraa, ja hän palaa Trosaan ristiriitaisin tuntein. Hänen tarkoituksenaan on myös laittaa lapsuudenkotinsa myyntiin ja lunastaa rahoilla osakkuus tilifirmasta, jossa hän työskentelee.

Trosassa tapahtuu jälleen kummia, kun ylioppilasjuhlien jälkimainingeissa yksi juhlijoista löytyy kuolleena pusikosta. Ruumiissa havaitaan väkivallan merkkejä, ja poliisi alkaa tutkia tapausta. Tässä tarinassa ei kuitenkaan keskitytä seuraamaan viranomaisten toimintaa, vaan paikallisten asukkaiden arkipäivää epäilyjen ja syyttelyjen keskellä. Myös vanhat tapahtumat ja konfliktit nousevat jälleen esille.

Vera huomaa jälleen sotkeutuvansa mukaan paikkakunnan asioihin. Suhde lapsuudenystävään Magdalenaan on jälleen koetuksella, sillä tämä syyttää Veraa vanhoista perättömistä puheista, jotka vaikuttavat negatiivisella tavalla hänen isänsä Augustin elämään edelleen. Kuvioissa pyörii myös teinipoika Musse, jonka elämä alkoholisti-isän kanssa on kaikkea muuta kuin tasaista. Deittipalvelua netissä pyörittävän firman tilintarkastuksessa alkaa myös paljastua häiritseviä seikkoja, ja talonkin pitäisi remontoida myyntikuntoon.

En evig sömn on dekkari, jossa rikos ja sen ratkaisu eivät ole pääosassa, sillä juoni keskittyy sarjan edellisen osan tavoin kuvamaan pikkukaupungin piirejä ja elämää.

[Stockhol: Louise Bäckelin förlag, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *