Anna Roos: Lika i döden

Vera Jansson palaa kotiseudulleen Trosaan lapsuudenystävänsä Tomin kuoleman johdosta. Paikkakunnalla tunnettu bisnesmies ja kunnallispoliitikko Tom Strand on löytynyt Trosan torilta istumassa alastomana lumesta tehdyllä valtaistuimella.

Asiaa tutkittuaan poliisi ei löydä merkkejä henkirikoksesta, vaan tapaus luokitellaan itsemurhaksi. Mitään jäähyväiskirjettä ei kuitenkaan löydy, joten Vera alkaa selvitellä, mitä Tomille todella tapahtui. Myöskään Tomin leski Magdalena ei usko miehen tappaneen itseään. Toinen syy palata Trosaan on Veran työ tilintarkastajana. Hän saa toimeksiannon tarkastaa kaupungissa toimivan virvoitusjuomatehtaan kirjanpidon.

Trosassa Veran hankki aikoinaan tukun vihamiehiä, kun hän teini-ikäisenä syytti ystävänsä Magdalenan isäpuolta seksuaalisesta häirinnästä. Aika ei ole parantanut haavoja, eivätkä kaikki kaupunkilaiset iloitse Veran paluusta.

Tarinassa on myös toinen aikataso, joka kuvaa Veran nuorouuden aikaa ja tiivistä kaveripiiriä, johon hänen lisäkseen kuuluivat Tom, Magdalena ja Veran pikkuveli Léon. Menneisyyden haamut ja selvittämättömät asiat ahdistelevat Veraa vielä nykypäiväkin. Löytyykö selitys Tomin kohtaloon vuosien takaa? Kertooko Magdalena totuuden pariskunnan elämästä?

Lika i döden on mukiinmenevä aloitus dekkaritrilogialle. Tarina sisältää mielenkiintoisia henkilöhahmoja, toimivan juonen ja hyvin kuvattua pikkukaupungin tunnelmaa.

[Stockholm: Louise Bäckelin förlag, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *