Anna Tell: Det sanningen döljer

Anna Tellin edellisten kirjojen päähenkilö Amanda Lund seikkaili maailman kriisialueilla Afganistanissa, Libanonissa ja Kosovossa. Tämä kirja aloittaa uuden sarjan, jossa kokenut 58-vuotias poliisi Hedvig Lilja tutkii rikoksia Ruotsissa Nationella operativa avdelningenin (NOA) leivissä. Värmlandissa on ammuttu kesämökillään poliisi Robert Sundström, ja Karlstadissa kaivataan NOA:n tutkimusapua. Hedvig lähtee ajamaan paikan päälle ja nuoremmat kollegat Samir ja Olle seuraavat junalla perässä.

Karlstadissa Hedvig ryhtyy yhteistyöhön paikallisen poliisipomon Ingridin ja tämän alaisen Kallen kanssa. Ensimmäinen tutkintalinja on Robertin konflikti susien salametsästäjien kanssa. Susikysymys on tulenarka Värmlandin metsissä, joten pelko susien vastujajien kostosta on aiheellinen.

Kirjan toinen juoni seuraa 25-vuotiaan Elinin elämää. Hänen äitinsä Susanne on vastikään kuollut syöpää sairastettuaan. Elinin isä Anders on myös kuolleeksi julistettu, sillä hän katosi jo ennen Elinin syntymää ollessaan suorittamassa varusmiespalvelusta Kristinehamnissa. Äitinsä tavaroista Elin löytää kirjeitä, joiden hän toivoo valottavan isän kohtaloa. Elin ryhtyy etsimään henkilöitä 25 vuoden takaa saadakseen lisätietoa isänsä viimeisistä hetkistä.

Tarina antaakin vinkkejä Andersin kohtalosta, sillä välillä tapahtumissa siirrytään vuoteen 1996, jolloin nuori mies on armeijassa ja haaveilee YK-sotilaan urasta.

Hedvigin ja kumppaneiden työtahti tiivistyy, kun toinen mies ammutaan lenkkipolulla. Hedvigille selviää myös yllättäviä asioita Samirin taustoista.

Vähitellen kolme erillistä juonikuviota nivoutuvat taidokkaasti ja uskottavasti yhteen. Anna Tell on taitava ja maanpuolustusasioista hyvin perillä oleva kirjoittaja, joten Det sanningen döljer on jännittävä ja kiinnostava tarina, ja päähenkilö Hedvig sympaattinen ja jämäkkä hahmo.

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *