Anna Tell: Fyra dagar i Kabul

Amanda Lund on Afganistanissa kouluttamassa paikallisia poliiseja. Työtehtävä muuttuu, kun kaksi ruotsalaista diplomaattia siepataan Kabulissa. Kokeneena neuvottelijana Amanda saa käskyn paikallistaa ja vapauttaa kaapatut.

Samaan aikaan Tukholmassa: ulkoministeriön työntekijä Erik Björk löytyy tapettuna puistosta. Björk on hiljattain kotiutettu Ruotsin Kabulin suurlähetystöstä yhteistyövaikeuksien takia. Todellisuudessa kotiin palautuksen syynä oli Björkin suhde suurlähettiläs Sven Leijonhufvudiin, jonka tämä halusi pitää salassa.

Kabulissa Amanda saa selville, että Leijonhufvud on joutunut kiristyksen uhriksi ja oli todennäköisesti sieppauksen aiottu kohde, koska ei toiminut uhkaajien vaatimalla tavalla.

Amanda pääsee sieppaajien jäljille, mutta tuntuu olevan aina askeleen jäljessä. Tehtävää vaikeuttaa myös paikallisen Afganistanin hallituksen erikoisjoukko, joka yrittää toteuttaa saamaansa käskyä tappaa sekä kidnappaajat että panttivangit.

Fyra dagar i Kabul on toimintaa täynnä oleva rikostarina, johon eksoottinen ympäristö tuo lisää kiinnostavaa sisältöä. Amanda Lund on pätevän oloinen hahmo, jonka seikkailut tulevat varmasti jatkumaan.

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *