Anna Tell: Med ont fördrivas

Amanda Lundin elämän puitteet ovat muuttuneet sitten viime tapaamisen. Nyt hän on puolitoistavuotiaiden kaksostyttöjen Mirjamin ja Linnean yksinhuoltajaäiti. Lasten isä André ei halua olla mukana heidän elämässään, sillä hänellä on tarpeeksi tekemistä omankin perheensä kanssa.

Amandan perhevapaa loppuu, kun pomo Bill ottaa yhteyttä. Työtehtävät kutsuvat, sillä Amandan ammattitaitoa ja kokemusta kaappaustilanteissa tarvitaan. Hän lähteekin lyhyellä varoitusajalla Kosovoon, jossa ruotsalainen poliisi Åke Jönsson on kadonnut epäselvissä olosuhteissa, ja sieppausta pelätään.

Amanda ja kollega Tore saapuvat Pristinaan ja aloittavat tapauksen tutkinnan. He tapaavat Åken työparin Martin Blomin, jonka kertomus tapahtumista on epämääräinen ja välttelevä. Tutkimusten edetessä käy ilmi, että Blom on sekaantunut rikolliseen toimintaan ja on velkaa huumekauppiaille. Nyt kidnappaajat vaativat velkojen maksua (2,5 miljoonaa kruunua) vastineeksi Jönssonin vapauttamisesta.

Samaan aikaan toisaalla entinen poliisi Ellen Engwall, joka nyttemmin on yksityisen turvallisuusalan firman Securuksen palveluksessa, saa tehtäväkseen ajaa erään auton Belgradista läpi Euroopan aina Ruotsiin saakka. Reissu on rankka, sillä hänen on määrä suoriutua Berliiniin 12 tunnissa ilman taukoja, ainoastaan auton tankkaus on sallittua. Berliinistä matka jatkuu Tanskan kautta lautalla Ruotsin puolelle ja edelleen Tukholmaan. Muuta tietoa hänellä ei työtehtävästä ole.

Jönssonin juttu saa yllättävän käänteen, ja Amanda ja Tore aikovat palata Ruotsiin Martin Blom mukanaan. Lentokentällä Blom tekee kuitenkin ovelan liikkeen ja pääsee pakenemaan. Ruotsissa jutun selvittäminen jatkuu, ja nyt selvitettävänä on myös Åken vaimon Magdalenan katoaminen.

Ruotsiin saapunut Ellen ottaa myös yhteyttä poliisiin, sillä hän saa aihetta epäillä, että hänen työnantajansa Malkolm Lind on maksanut suuren summan autosta ja sen salaperäisestä lastista. Poliisi kiinnostuu tiedoista, ja Ellen alkaa tehdä yhteistyötä Amandan, Toren ja Billin kanssa.

Anna Tellin ensimmäinen kirja oli hyvä, mutta Med ont fördrivas on jo huippulaatua. Tarina on omaperäinen ja jännittävä, henkilöhahmot toimivia ja uskottavia ja juoni etenee sujuvasti kohti päätöstä, jossa eri tapahtumat yhdistyvät.

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *