Anton Berg: De Aderton

Radiotoimittaja Axel Sköld työstää dokumenttia ja tekee siihen tarvittavaa taustatutkimusta. Yllättäen hän tekee erikoisen löydön: sama mies esiintyy kuvissa, jotka on otettu eri kuolemantapausten yhteydessä.

Yksi näistä kuuluisista selvittämättömistä rikoksista on pääministeri Olof Palmen murha, toinen Bofors-skandaaliin liittyvän asetarkastaja Carl-Fredrik Algernonin onnettomuudeksi luokiteltu kuolema, ja kolmas toimittaja Cats Falckin epäselvä hukkumisonnettomuus. Kuolemansa aikaan Falck oli tekemässä juttua Ruotsin salaisesta aseviennistä Itä-Eurooppaan.

Kaikki nämä tapaukset ovat todellisia tapahtumia 1980-luvulta, ja Anton Berg on kehittänyt aineksista kiehtovan ja pelottavan tuntuisen salaliittotarinan, jonka ytimessä on salaperäinen järjestö De Aderton.

Axel Sköld ryhtyy jäljittämään kuvissa näkyvää lippalakkimiestä ja saa apua kollegaltaan Stina Forssilta. Myös poliisi Karolina Falk on varovaisen kiinnostunut Axelin tutkimuksista. Keissistä kehkeytyykin monitahoinen ja vaarallinen seikkailu, joka vie Axelin kauas menneisyyteen 1700-luvulle saakka.

De Aderton on erittäin hyvä ja valmis dekkari, jonka kirjoittajalla Anton Bergillä on faktat hallussaan ja kaunokirjallinen ilmaisu kohdillaan. Tosiasiat ja teoriat yhdistyvät saumattomasti erittäin viihdyttäväksi ja koukuttavaksi tarinaksi.

Kari Koski on suomentanut tämän kirjan: Kahdeksantoista.

[Stockholm: Bookmark, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *