Arne Dahl: Friheten

Sam Berger on jättänyt agenttitehtävät sikseen ja toimii yksityisetsivänä omassa turvallisuusfirmassaan. Työtehtävät käsittävät vakuutuspetosten paljastamisia ja vastaavia keissejä. Firman talouspuoli on hataralla pohjalla, ja lisäksi Sam tuskailee henkilökohtaisella tasolla. Partneri Molly Blom on hävinnyt kuvioista kerrottuaan olevansa raskaana. Aikaa on kulunut, eikä Sam tiedä missä Molly ja mahdollinen lapsi majailevat.

Henkistä tolaansa parantaakseen Sam hakeutuu Desirée Rosenkvistin suositteleman psykologin Rita Ohlénin vastaanotolle. Hoitosuhde saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun Rita tarjoaa Samille toimeksiantoa. Luvassa on muhkea palkkio, jos tämä selvittää erään Nadja Karlssonin olinpaikan. Nadja on Ritan entinen asiakas ja hyvä ystävä, joka on kidnapattu.

Yllättäen myös Molly tekee paluun yhdessä pienen Myrina-tyttären kanssa. Hän ei kuitenkaan ole suin päin valmis normaaliin perhe-elämään Samin kanssa, mutta Sam on asian suhteen toiveikas. Pian kaksikon elämä palaa taas tutuille uomilleen, kun Molly sekä tiimin kolmas jäsen, poliisi Desirée ”Deer” Rosenkvist lähtevät mukaan Nadja Karlsson -operaatioon.

Tehtävä osoittautuu paljon mutkikkaammaksi kuin mitä Sam alun perin kuvitteli. Jutun edetessä Sam alkaa epäillä, että kaiken takana onkin jotain ihan muuta, kuin vain pelkkä sieppaus. Asiat eskaloituvat nopeasti, ja pian on Myrinakin vaarassa.

Friheten (Vapaus, suom. Kari Koski) on neljäs osa Berger/Blom -sarjassa ja jatkaa samalla takuuvarmalla tyylillä kuin edellisetkin osat. Tarjolla on jännittävä ja tiivis toimintapaketti, joka päättyy taas uuden tarinan alkuun.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *