Arne Dahl: I cirkelns mitt

Teollisuuspamppu Alf Stjernström kaasuttelee diesel-Bemarillaan hitaan sähköauton puskurissa kiinni ohituspaikkaa kyttäämässä. Ärsytys nousee, ja kun hän viimein pääsee hissuttelijan rinnalle, tervehtii hän ilmastohippiä keskisormea näyttämällä. Hetkeä myöhemmin on Stjernströmin Bemari kyljellään ja tulessa rapsipellolla. On heti selvää, että kyseessä on attentaatti ja murha.

Uuden erikoisryhmän, Novan pomo Eva Nyman saa nimettömän ja kryptisen kirjeen, joka on ensimmäinen johtolanka ilmaston puolesta kamppailevan ekoterroristin kiinni saamiseksi. Yllättätyksekseen Eva tunnistaa kirjeestä termin ”rappion rauniot”, joka viittaa hänen entiseen pomoonsa ja mentoriinsa Lukas Friselliin. Lukas lopetti poliisissa jo 15 vuotta aiemmin pieleen menneen kidnappaustapauksen johdosta. Sen koomin ei miestä ole näkynyt, vaan hän on elänyt erakkona yhteiskunnan ulkopuolella.

Seuraava räjähdys tapahtuu Jesper Sahlgrenin toimistossa, ja Nova-ryhmälle tulee kiire päästä pommittajan jäljille ennen kuin seuraava isku totetuu. Uuden kirjeen perusteella on syytä epäillä, että terroriteko tulee tapahtumaan lentoasemalla.

Nova-ryhmän jäsenet Sonja Ryd, Anton Lindberg, Shabir Sarwani ja Annika ”Ankan” Stolt alkavat kuumeisesti etsiä Lukas Friselliä estääkseen katastrofin paisumisen.

Arne Dahlin uusi dekkarisarja käynnistyy vauhdikkaasti ja vaikuttavasti. Uudet henkilöhahmot tuovat tarinaan vaihtelua ja kiinnostavuutta.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *