Arne Dahl: Inland

Inland alkaa siitä, mihin Arne Dahlin edellinen kirja Utmarker (Rajamaat) päättyi. Sam Berger on muistinsa menettäneenä laitoshoidossa ja yrittää paeta. Häntä jäljittävät Säpon agentit kiiruhtavat paikalle vain huomatakseen, että mies ei olekaan Sam Berger. Oikea Berger piilottelee Molly Blomin hoivissa erämaamökissä Ruotsin Lapissa.

Bergerin entinen kollega Desirée Rosenkvist ottaa kaksikkoon yhteyttä ja värvää heidät tutkimaan tarkemmin erään naisen tapausta, johon poliisi ei jostain syystä halua puuttua virallista väylää pitkin. Blom ja Berger menevät tapaamaan naista, mutta joutuvat hyökkäyksen uhreiksi, ja samassa rytäkässä nainen siepataan.

Arne Dahl (Jan Arnald) jatkaa Berger/Blom -sarjaa vakuuttavasti. Juoni on monimutkainen, mutta pitkin tarinaa annetut pienet vihjeet yhdistyvät lopulta taitavasti yhdeksi kokonaisuudeksi. Tapahtumat ovat paikoitellen melko verisiä, mutta väkivallan kuvaus pysyy kuitenkin kohtuuden rajoissa. Luminen ja kylmä erämaamiljöö on jännittävän tarinan luonteva tausta ja vahvistaa hyytävää tunnelmaa. Loppuratkaisu jää sopivasti auki, joten jatkoa on todennäköisesti luvassa.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2017]

Lisäys 14.5.2018: Ilmestyy suomeksi elokuussa 2018: Sydänmaa (suom. Kari Koski).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *