Arne Dahl: Mittvatten

Molly Blom makaa sairaalassa tajuttomassa tilassa. Sam Berger on edelleen vaarassa ja epäiltynä murhasta, jota ei ole tehty. Hän joutuu piiloutumaan salaiseen paikkaan Tukholman saaristossa odottelemaan tilanteen selkiytymistä.

Mittvattenin tapahtumat tapahtumat jatkuvat suoraan edellisen kirjan Inland (Sydänmaa) lopusta. Blom ja Berger löytävät itsensä jälleen monimutkaisten rikosten, silmittömän väkivallan ja vaarallisten tilanteiden keskeltä. Kolmantena pyöränä mukana on jälleen myös kovapintainen rikosetsivä Desirée ”Deer” Rosenkvist.

Molly kokee yllättävän ihmeparantumisen ja poistuu sairaalasta. Hän jäljittää Samin, ja kaksikko alkaa selvittää Tukholmaan kohdistuvaa terroriuhkaa. Pian he saavatkin vihiä salaisesta ja massiivisesta asehuutokaupasta, ja onnistuvat soluttautumaan tilaisuuteen. Samilla on paljon pelissä myös henkilökohtaisella tasolla, kun selviää että hänen ex-vaimonsa ja kaksospoikansa ovat suuressa vaarassa asekauppojen takia.

Juoni on totuttuun tapaan monitasoinen ja kekseliäs, yllättävillä käänteillä ja koukuilla höystetty jännityspläjäys. Juuri kun luulet arvaavasi, minne tarina johtaa, tapahtuukin täyskäännös. Ja kuka onkaan tuntematon vaalea mies, joka ilmestyy paikalle parahiksi tarjoamaan tarpeellista taustatukea yhden tarkan laukauksen muodossa?

Kirja suomeksi: Äkkisyvä (suom. Kari Koski).

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *