Bettina Bieberstein Lee: Korpsystrar

Nora on vapautumassa vankilasta pitkän tuomion jälkeen. Toimittaja Hanna Axelsdotter haluaa kirjoittaa Noran rikoksesta jutun, joten hän matkustaa tapaamaan tätä vankilaan.

Tarina alkaa Noran ja tämän pikkusiskon Linnin lapsuudesta. Eräänä kesänä tapahtui jotain sellaista, joka erotti siskokset toisistaan ja heidän elämänsä lähtivät kulkemaan eri suuntiin.

Kun Nora ja Linn aikuisiässä vihdoin tapaavat uudelleen, on Linn avioitumassa itseään huomattavasti vanhemman Andrén kanssa. André tarjoaa taloudellista turvaa, mutta samalla myös rajoittaa Linnin elämän määräämiensä raamien sisään. Pariskunta saa lapsen, josta Linn saa ottaa täyden hoitovastuun ja samalla hän joutuu luopumaan työstään kampaajana. Perheeseen kuuluu myös Andrén teini-ikäinen tytär My.

Noran elämään kuuluu työ mallikuvaukseen erikoistuneessa valokuvausstudiossa. Vapaa-ajallaan kinky-klubilla hän tapaa salaperäisen ja kiehtovan Magdan, jonka kanssa alkaa seurustella. Magda osoittautuu mustasukkaiseksi luonteeksi, eikä katso hyvällä, kun Noran ja Linnin välit alkavat lähentyä pitkän eron jälkeen.

Kirja käy sivu sivulta jännittävämmäksi, kun asiat etenevät ja henkilöhahmojen todelliset luonteet ja tarkoitusperät alkavat paljastua. Pahaenteisyyttä lisää tieto, että Nora tekee jonkin vakavan rikoksen, mutta uhri paljastuu vasta tarinan loppupuolella. Juoni pysyy tiiviinä ja koukuttavana.

Korpsystrar on Bettina Bieberstain Leen vahvatunnelmainen ja pelottava psykologinen esikoisromaani, ja jatkoa Hanna Axelsdotterin seikkailuille on luvassa.

[Stockholm: Bladh by Bladh, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *