Bettina Bieberstein Lee: Tigeröga

Toimittaja Hanna Axelsdotter harjoittaa jälleen tutkivaa rikosjournalismia. Hän on muuttanut uuteen asuntoon ja huomaa, että naapurikämppä on eristetty poliisin toimesta. Hanna kiinnostuu selvittämään, mitä on tapahtunut.

Asunnon haltija on Esther Johansson, jonka poikaystävä Paul on ilmoittanut kadonneeksi. Tutkimuksissa poliisi alkaa epäillä, että Paulilla on tekemistä katoamisen kanssa, ja tämä joutuu pidätetyksi. Hänet kuitenkin vapautetaan todisteiden puuttuessa.

Poliisi on myös taipuvainen uskomaan, että Esther on kadonnut vapaaehtoisesti, eikä käytä resursseja etsintöihin. Samassa talossa asuva yksinäinen pikkutyttö Zoe on kuitenkin hyvin huolissaan Estheristä ja saa myös Hannan uskomaan, että katoamiseen liittyy rikos.

Kirjan rakenne on sellainen, että tarina kulkee osittain reaaliajassa, mutta välillä palataan aikaisempiin tapahtumiin. Juonta on kuitenkin helppo seurata ja kaikki aikatasot täydentävät toisiaan. Käy ilmi, että Esther on elänyt melkoista kaksoiselämää. Naapuri Adrian on ihastunut naiseen, mutta hän elää omassa todellisuudessaan, joka johtaa suorastaan pakkomielteiseen käytökseen.

Tigeröga on sujuva ja jännittävä psykologinen dekkari, jossa keskitytään henkilöiden tekemisiin ja heidän välisiin suhteisiin. Hanna Axelsdotter on toimiva päähenkilönä, joka ei ole kaiken keskipisteenä, vaan toimii enemmänkin taustalla.

[Stockholm: Bladh by Bladh, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *