Camilla Grebe: Alla ljuger

Maria elää kaksin 10-vuotiaan poikansa Vincentin kanssa, kunnes hän tapaa Samirin ja rakastuu syvästi. Pian pariskunta onkin jo naimisissa ja Samir muuttaa yhdessä teini-ikäisen tyttärensä Yasminin kanssa Marian ja Vincentin luo.

Uusperheen elämä solahtaa uomiinsa ja kaikki tuntuu sujuvan mukavasti. Maria lähtee viettämään mökkiviikonloppua naisporukan seurassa, ja Samir jää kotiin lasten kanssa. Yöllä Maria saa Samirilta hätääntyneen puhelinsoiton, jossa tämä kertoo Yasminin kadonneen. Maria lähtee heti takaisin kotiin, jossa tytön etsinnät ovat käynnissä.

Yasminia etsitään merestä ja rannoilta, sillä silminnäkijä on havainnut jonkun pudonneen veteen. Paikalta löytyy Yasminin kengät ja jäähyväiskirje. Ruumista ei löydy ja itsemurhateoria alkaa rakoilla. Perheen piina vain pahenee, kun Vincentiä aletaan epäillä tyttärensä murhasta.

Tarinassa liikutaan Yasminin katoamisen ajankohdan lisäksi myös menneessä ajassa, jossa kertojina ovat vuorotellen eri henkilöt. Näin tapahtumiin saadaan monenlaista näkökulmaa, ja perheen sisäiset suhteet alkavatkin näyttäytyä uudessa valossa. Kenen kertomus on totta ja kuka valehtelee?

Alla ljuger ei aivan yllä Camilla Greben edellisen loistavan Skuggjägaren (Varjokuvat) -kirjan tasolle, mutta on kyllin kiinnostava henkilöhahmojen ja pitkän aikavälin kattavan juonen vuoksi.

Kirja on myös suomennettu (Sari Kumpulainen): Veteen piirretty viiva.

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *