Camilla Sten: En farlig talang

Kriminaalipsykologi Rebecca Lekman palaa Teksasista takaisin kotiin Ruotsiin Djurholmin yläluokkaiseen miljööseen hoitamaan äitiään, joka on murtanut luunsa. Amerikkaan jää uran lisäksi vaimo Maria. Kun Rebeccalle selviää, että äidillä on myös muistiongelmaa, ei paluu entiseen elämään vaikuta todennäköiseltä. Maria ei myöskään ole innostunut muuttamaan Ruotsiin.

Rebecca saa puhelun Leolta, jonka hän tuntee vanhastaan työn puitteista. Leo soittaa rikospaikalta ja kertoo että uhri on Rebeccan teini-iän tyttöystävä Louise. Rebeccalta menee pasmat sekaisin, sillä Louise on vain pari viikkoa aiemmin ottanut yhteyttä ja halunnut tavata, vaikka he aikoinaan erosivat todella huonoissa fiiliksissä.

Rebecca haluaa auttaa Leoa murhan selvittämisessä, mutta Leo ei tietenkään ottaa siviiliä mukaan tutkimuksiin. Rebecca aloittaa kuitenkin omat tutkimuksensa Louisen elämästä ja kuolemasta. Hän saa selville, että Louise on ollut mukana kosmetiikkabisneksessä, jota johtaa muuan Jonna Ek. Jonnan firma Serendipity alkaa kiinnostaa ja Rebecca lyöttäytyy mukaan toimintaan. Hänet otetaan avosylin vastaan, sillä psykologille on kysyntää verkostomyyntiä harjoittavassa yrityksessä.

Vähitellen alkaa kuitenkin näyttää, että kyse on enemmänkin pyramidihuijauksesta. Rebecca on ihanan Jonnan pauloissa, eikä osaa ajatella kriittisesti.

Toinen juonikuvio seuraa Louisen elämää. Kuinka tylsistynyt kotirouva saa uutta sisältöä elämään palatessaan työelämään. Ja miten kaikki alkaa lopulta kääntyä huonoksi.

Tarinan juoni on taitavasti rakennettu ja kerrottu. Jännitystä riittää ja henkilöhahmot ovat uskottavia. Päähenkilö Rebecca on virkistävän epätäydellinen ja hieman outo, Jonnan girl power -henkinen diipadaapa on puolestaan kuin osuvaa satiiria. En farlig talang aloittaa Camilla Stenin uuden sarjan. Ilmestyy suomennettuna toukokuussa 2024: Vaarallinen taito (suom. Hanna Arvonen).

[Stockholm: Norstedts, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *