Carin Gerhardsen: Det som göms i snö

Talvisena iltapäivänä auto suistuu tieltä ja päätyy metsään rotkon pohjalle. Sää on lumisateinen, ja jäljet peittyvät pian. Onnettomuus havaitaan vasta päivien kuluttua, jolloin kuskin paikalta löytyy kuollut mies.

Neljä vuotta tapahtuman jälkeen asia koskettaa yhä useaa ihmistä. Yksi heistä on kadonnut, ja toisella on kolmevuotias lapsi. Kuolleen miehen leski etsii vastauksia, ja yksi nainen on ajautunut istuskelemaan torin laidalle alkoholinhuuruiseen joukkoon. Eräs haluaisi vain unohtaa kohtalokkaan iltapäivän.

Sattumien johdosta vanhat asiat nousevat pintaan, ja sysäävät liikkeelle tapahtumasarjan, jota ei voi enää pysäyttää. Henkilöt joutuvat kohtaamaan salaisuutensa ja pelkonsa, ja vaikuttaa että kukaan ei ole täysin syytön.

Carin Gerhardsenin uuden kirjan tyyli ja rakenne poikkeaa edellisistä. Erinomaisen Hammarby-sarjan kirjoittaja kokeilee uutta lähestymistapaa, jossa pääosassa eivät ole rikosta tutkivat poliisit, vaan muut asiaan liittyvät henkilöt. Tarina etenee eri kertojien näkökulmasta kuvattuna, ja tilanteen kokonaiskuva alkaa hahmottua hiljalleen. Onnettomuuden mysteeri säilyy taitavasti kulkevan juonen kiemuroissa, kunnes totuus lopulta paljastuu.

Ilmestyy suomeksi syksyllä 2019: Musta jää (suom. Maija Ylönen).

[Stockholm: Bookmark, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *