Carolina Neurath: Brännmärkta

Toimittaja Beatrice Farkasin työnantaja, sanomalehti Dagens Finans on uudistunut. Sisältöä on laajennettu rahamaailmasta yleisempään suuntaan, ja lehden uusi nimi on Dagens Finans och Samtid. Toimittajakuntaan on tehty myös uusi rekrytointi, journalistipiireissä mainetta ja palkintoja kerännyt nuori Adira Khalili. Beatrice ottaa nyrpeästi uuden kollegan vastaan.

Eräänä päivänä toimitukseen astelee naamioitunut mies, joka alkaa ammuskella. Useampi henkilö joutuu tulilinjalle, eivätkä kaikki selviä hyökkäyksestä hengissä. Kirjan tapahtumat keskittyvät kuvaamaan tapahtumia ennen tuota kohtalokasta päivää. Ampujan henkilöllisyys ja motiivit tulevat myös vähitellen ilmi.

Beatrice ja Adira tutkivat pakolaisten vastaanottokeskukseen kohdistuvia väärinkäytösepäilyjä. Keskuksen saamat valtion rahat tuntuvat luisuvan omistajan taskuun. Keskuksesta myös katoaa ihmisiä ja se joutuu murhapolttoyrityksen kohteeksi.

Carolina Neurath on valinnut uuden kirjansa aiheeksi melko tavanomaisen pakolaisongelman ja ihmiskaupparikollisuuden, kun hän aiemmin erottui dekkarimassasta sijoittamalla rikostarinansa liiketalouden maailmaan. Toivotaan että jatkossa Dagens Finans ja Samtid palaa juurilleen ja keskittyy enemmän finanssipuoleen, jossa Beatricelle varmasti edelleen löytyy paljon pengottavaa ja paljastettavaa.

[Stockholm: Piratförlaget, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *