Carolina Setterwall: Låt oss hoppas på det bästa

Tämä vaikuttava kirja perustuu Carolina Setterwallin omakohtaisiin kokemuksiin. Se kertoo elämänmuutoksesta ja kriisistä, kun koko maailma kääntyy ylösalaisin.

Carolina ja Aksel ovat kolmekymppinen pariskunta, jolla on kahdeksan kuukauden ikäinen poika Ivan. He elävät normaalia lapsiperheen elämää ja yrittävät saada arjen sujumaan. Carolina hoitaa huonosti nukkuvaa Ivania kotona ja on aika väsynyt. Akselilla on kiireinen työ, joka jatkuu usein kotonakin.

Tilanne muuttuu kertaheitolla, kun eräänä aamuna Carolina löytää Akselin yllättäen kuolleena sängystä. Carolina joutuu ajattelemaan koko elämänsä uudelta kantilta. Alun sokin jälkeen hän yrittää taata Ivanille mukavan lapsuuden, joka ei olisi pelkästään surua täynnä. Samanaikaisesti hän kuitenkin taistelee syyllisyydentuntojen ja yksinäisyyden kanssa.

Onnekseen Carolinalla on tiivis perhe ja paljon ystäviä, jotka auttavat häntä niin konkreettisesti kuin psyykkisestikin. Vähitellen Carolinan ja Ivanin elämä mukautuu uusiin uomiin, ja pari vuotta Akselin kuoleman jälkeen Carolina kohtaa miehen, jonka kanssa hän on valmis aloittamaan uuden parisuhteen.

Esikoiskirjailija Setterwall kirjoittaa sujuvasti ilman jaarittelua tai toistoa. Vaikka kirjan aihe on tunteisiin vetoava ja hyvin henkilökohtainen, ei teksti ole sentimentaalista, vaan ilmaisu on selkeää myös kaiken kaaoksen ja hädän keskellä.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2018]

Ilmestyy suomeksi helmikuussa 2019 nimellä Toivotaan parasta (suom. Laura Beck).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *