Caroline Engvall: Ärren vi bär

Teinityttö Roxy tekee itsemurhan järkyttävällä tavalla. Asiaan liittyvät seikat antavat kuitenkin aihetta epäillä, että kyseessä ei olisikaan masentuneen ja itsetuhoisen ihmisen teko, vaan taustalla olisi jotain vielä kauheampaa.

Poliisi Ulrika Stenhammar palailee töihin sairausloman jälkeen. Hän joutui sivuun työelämästä lapsensa Veran tapaturmaisen kuoleman johdosta. Ulrika on ekspertti lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikoksien tutkinnassa ja ottaa tapauksen tutkintavastuun, vaikka ei ehkä ole vielä aivan työkunnossa.

Ulrika saa epävirallista apua hankalan hyväksikäyttövyyhden purkamisessa nuorelta tähtitoimittajalta Lovisa Lingiltä, johon hän on tutustunut aihetta käsitelleessä konferenssissa. Lovisan on vasta 19-vuotias, mutta tehnyt jo näyttävää uraa mediamaailmassa ja ehtinyt hankkia vihollisia ja jopa tappouhkauksia.

Tutkimukset johtavat salaperäisen Commando S -ryhmän jäljille, ja Lovisa onnistuu soluttautumaan mukaan. Keikka ei kuitenkaan mene aivan putkeen, vaan hän on päästä hengestään. Samalla paljastuu kuitenkin Commando S -porukan luonne ja toiminta.

Poliisi Linda Holmlund joutuu myös kyseisen rikollisjengin vaikutuspiiriin, kun paljastuu, että hänen tyttärensä Wilma on myös näiden sairaiden äijien vallassa.

Kirja kertoo tylyä tarinaa julmasta pelistä, jonka mahdollistaa netin anonyymi pimeä puoli. Siellä operoivat saalistajat eivät anna nuorten tyttöjen ja poikien elämälle mitään arvoa, vaan nämä ovat olemassa vain täyttääkseen näiden hirviöiden sairaalloiset mielihalut ja fantasiat. Tarina on fiktiota, mutta tapahtumat ovat tosia.

[Stockholm: Kalla kulor förlag, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *