Caroline Engvall: Judasvaggan

Poliisi Ulrika Stenhammar saa tehtäväkseen tutkia ajelehtivasta soutuveneestä löytyneen pikkuvauvan kuolemaa. Lapsessa on vakavia väkivallan ja hyväksikäytön merkkejä ja kuolinsyyksi paljastuu tukehtuminen. Seuraava uhri on teinityttö, jonka henkilöllisyys jää selvittämättä, sillä kukaan ei tunnu häntä kaipaavan.

Journalisti Lovisa Lingiä painaa edellisen kirjan Ärren vi bär tapahtumat ja hän yrittää saada elämänsä normalisoitumaan tuhoisien tapahtumien jälkeen. Kun Lovisa saa vihiä kansainvälisestä pedofiilirenkaasta, jättää hän henkilökohtaiset ongelmansa taka-alalle ja alkaa penkoa juttua.

Ulrika ja Lovisa yhdistävät jälleen voimansa taistelussaan hirvittävää vihollista vastaan. Tämä pahuus toimii netin varjopuolella piilossa viranomaisilta ja julkisuudelta. Sen lonkerot yltävät kuitenkin lähemmäksi kuin mitä Ulrika ja Lovisa osaavat pelätäkään.

Caroline Engvall jatkaa tylyllä linjalla. Hänen kirjojensa aihe on ehkä kauhein mahdollinen, lasten hyväksikäyttö. Hän kirjoittaa aiheesta suoraan ja kaunistelematta, joten teksti voi olla paikoitellen mieltä järkyttävää. Tapahtumat ovat kuitenkin todellisuutta eri puolilla maailmaa, ja kirjailija tekee parhaansa saadakseen uhrien asian yleiseen tietoisuuteen. Caroline Engvall tuottaa myös aiheeseen liittyvää opetusmateriaalia ja dokumenttiohjelmia sekä uhrien auttamiseen suunnattuja palveluja.

[Stockholm: Southside stories, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *