Caroline Engvall: Kyrkan

Sarjan edellisestä tarinasta on kulunut aikaa sen verran, että poliisi Ulrika Stenhammar on viimeisillään raskaana. Tulevan lapsen isä on työtoveri Jonas Jansson, mutta heillä ei ole sen syvällisempää suhdetta, sillä Ulrikan puoliso on nuori toimittaja Lovisa Ling. Lovisan karriääri on vaikeuksissa, entinen tähtitoimittaja ei tunnu enää saavan työhönsä tarvittavaa paloa päälle. Lopulta hän joutuukin sivuun Dagbladetin toimituksesta.

Ennen vanhempainlomaa täytyy Ulrikan tarttua vielä yhteen erikoiseen keissiin. Kalastelevat eläkeläismiehet tekevät aikaisin eräänä aamuna karmivan löydön keskellä Tukholmaa: Västerbro-sillalta roikkuu ihmisen ruumiinjäseniä.

Lovisaa piinaavat tapahtumat 11 vuoden takaa. Teini-ikäinen Lovisa ei tuolloin pystynyt estämään ystävänsä Cornelian raiskausta. Tyttöjen välit viilenivät tapauksen jälkeen, ja Lovisa tuntee yhä syyllisyyttä asiasta. Cornelia asui tuolloin perheryhmäkoti Kyrkanissa, ja nyt Ulrikan ja kollegoiden Jonaksen, Janne Sundmarkin ja Anna Vintertidin tutkimukset johtavat samaiseen hämäräperäiseen asumisyksikköön.

Vanhat vaietut asiat ja ahdistavat salaisuudet kaivetaan päivänvaloon, ja Lovisa joutuu myös vielä kerran kohtaamaan Cornelian.

[Stockholm: Southside Stories, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *