Cecilia Sahlström: Hatet vi bär

Lundin yliopistossa työskentelevä Brigitte Clairmont tapetaan kumppaninsa Vendelan asunnossa. Pian on poliisilla tutkittavana myös toinen samankaltainen murha, kun opiskelija Erika Sjölund löytyy kuolleena kotoaan. Cecilia Sahlströmin edellisistä kirjoista tutut komissario Sara Vallén ja inspektööri Rita Ankar kollegoineen käyvät töihin.

Myös Vendela sekä Ritan partneri Linda joutuvat varjostuksen ja häirinnän kohteiksi. Lopulta Lindan kimppuun käydään, mutta hän tappelee hyökkääjää vastaan ja selviää tämän kynsistä.

Uhrien välille löytyy tutkimuksissa yhteys, sillä molemmat kuolleet naiset ovat olleet psykologi Diedric Ekin asiakkaita. Ek on haluton yhteistyöhön poliisin kanssa ja vetoaa salassapitovelvollisuuteensa. Yllättäen Ek siepataan ja häntä pidetään vankina tuntemattomassa paikassa. Poliisi on ymmällään, kun tapaus muuttuu yhä kiemuraisemmaksi.

Sinnikkäällä työllä tutkimukset kuitenkin etenevät. Käy ilmi, että Brigitte on tutkinut pimeässä verkossa incel-ilmiötä, jossa tahtomattaan selibaattiin pakotetut miehet puhkuvat vihaa naisia kohtaan. Tämä pelottava joukko tavattiin jo Kicki Sehlstedtin kirjassa Oskuld (Koskematon). Löytyykö motiivi ja tekijä tästä ylitsepääsemätöntä naisvihaa ja kostonhimoa tuntevien miesten joukosta?

[Malmö: Bokfabriken, 2020.]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *