Cecilia Sahlström: I egna händer

Sosiaalityöntekijä Tobias Klingström joutuu henkirikoksen uhriksi. Hänen runneltu ruumiinsa löydetään eräästä siirtolapuutarhamökistä. Cecilia Sahlströmin edellisestä kirjasta tutut Sara Vallén ja Rita Ankar sekä Torsten Venngren ja Jonny Svensson ryhtyvät toimeen rikoksen ratkaisemiseksi.

Selviää että Tobiaksella on ollut tyttöystävä, lääkäriksi opiskeleva Samira Khan, jonka pakistanilainen perhe on hyvin vanhoillismielinen, joten suhde on pidetty salassa. Poliisit alkavat pohtia, onko kyseessä kuitenkin jonkinlainen kunniamurha vai löytyykö syyllinen täysin muista piireistä.

Tobias Klingströmin menneisyydestä paljastuu vähitellen asioita, jotka saattavat koko jutun uuteen valoon. Pidetyllä Tobiaksella on luurankoja kaapissa, ja poliisi kiinnostuu selvittelemään onko menneillä tapahtumilla yhteyksiä surmatyöhän. Ann-Britt Karlsson syyttää Tobiasta tyttärensä Jannicen kuolemasta, mutta juttu painettiin villaisella, koska Ann-Britt ei ollut kovin vakuuttava syytöksissään oman elämäntilanteensa ja habituksensa vuoksi.

Yksityiselämän puolella Sara on edelleen rakastunut ja parisuhteessa Andersin kanssa, mutta saa tämän kanssa asiat pahasti solmuun. Rita puolestaan löytää onnen yllättävältä taholta.

I egna händer edustaa laadukasta ruotsalalaista dekkarikerrontaa, joka on tiukasti kiinni (ruotsalaisen) yhteiskunnan nykypäivässä. Ilmestynyt suomeksi 2023: Oikeudentuoja (suom. Pasi Punnonen).

[Malmö: Bokfabriken, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *