Cecilia Sahlström: Pojken som försvann

Lundin poliisissa työskentelevä Sara Vallén saa vihjeen koskien 20 vuotta aiemmin tapahtunutta 2-vuotiaan Karl Axelin katoamista. Tuolloin epäiltiin, että poika siepattiin päiväkodista, mutta tutkimukset eivät johtaneet mihinkään ja tapaus jäi selvittämättä.

Nyt Falunista saadaan katoamiseen liittyvä tuore vinkki, jota Sara lähtee selvittelemään yhdessä kollegansa Torsten Venngrenin kanssa. Perillä he kohtaavat hyvin vastahakoisen ja rasistisia ajatuksia kannattavan pariskunnan, Tom ja Carola Karlssonin. Saran ja Torstenin mielenkiinto herää ja he yrittävät myös tavoittaa perheen pojan Wilhelmin, jonka he epäilevät olevan Karl Axel.

Kotona Lundissa Saran kaksostyttäret Bella ja Klara ovat perustaneet tukiopetusryhmän pakolaisnuorisolle. Tässä toiminnassa he joutuvat häirinnän ja pelottelun kohteeksi. Asia saa vakavamman käänteen, kun yksi ryhmän opiskelijoista, afganistanilaistaustainen Reza löytyy murhattuna hakaristi otsaan raaputettuna.

Lundin ja Falunin tapahtumat kytkeytyvät yhteen, kun myös Tom ja Carola löytyvät tapettuina ja Rezan lailla merkattuina. Poliisi on ymmällään, mutta vähitellen juttu alkaa purkautua ja motiivit selkeytyä. Murhien selvitessä paljastuu myös, kuka oli Karl Axelin sieppauksen takana 20 vuotta sitten.

Pojken som försvann on kolmas kirja Sara Vallén -sarjassa.

[Malmö: Bokfabriken, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *