Cecilia Sahlström: Under ytan

Kaksi poliisia kuolee auto-onnettomuudessa. Tutkimuksissa käy ilmi, että poliisien auto on ollut takaa-ajotilanteessa ennen onnettomuutta. He eivät ole kuitenkaan kommunikoineet hätäkeskuksen tai muiden poliisin yksiköiden kanssa, joten tilanne on enemmän kuin epäselvä. Asia mutkistuu entisestään, kun poliisiauton renkaasta löytyy luodin mentävä aukko ja onnettomuustutkinta muuttuu murhakeissiksi.

Lundissa poliisina työskentelevä Sara Wallén kollegoineen ryhtyy kartoittamaan kuolleiden poliisien työtehtäviä ja yksityiselämää. Miehet ovat olleet mukana rikollisjengeihin kohdistuvassa tiedustelussa, mutta mitään akuuttia rikostutkintaa ei heillä tiedetä olleen käynnissä. Yksityiselämän puolella Saraa kummastuttaa miesten vaimojen täysin erilaiset suhtautumiset suru-uutiseen. Lisäksi toinen poliiseista näyttää eläneen varsin leveää elämää hulppeine taloineen ja hienoine autoineen.

Poliisilaitoksen tutussa joukossa on tapahtunut henkilöstömuutoksia, sillä Rita Ankar on vanhempainvapaalla ja toinen poliisi pitkällä sairauslomalla. Heitä paikkaamaan on saatu Malva Gran. Lisäksi ryhmään liittyy muuan Niklas Verja, jonka kanssa Saralla menee välittömästi sukset ristiin miehen oudon ylimielisen käytöksen vuoksi. Lisäksi Malvalla tuntuu olevan jotain hampaankolossa Niklaksen suhteen, vaikka hän kieltääkin kaiken. Henkilöstödynamiikka vaikeuttaa työskentelyä, ja Saran pinna alkaa kiristyä Niklaksen kanssa.

Saran ja muiden tutkijoiden uurastuksen ansiosta kuolleiden poliisien taustalta alkaa vähitellen paljastua kaikenlaisia salaisuuksia, kiristystä, uhkailua ja korruptiota. Tutkinta etenee sekavien vaiheiden kautta ja loppua kohden myös jännitys alkaa tiivistyä.

Under ytan on viiden osa Sara Wallén -sarjassa, jonka seuraava osakin on jo ilmestynyt.

[Malmö: Bokfabriken, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *