Cecilia Sahlström: Vit syren

Eräänä alkukesän yönä 17-vuotias Johannes on matkalla kotiin kaverinsa luota. Reitti kulkee Lundin kaupunginpuiston läpi, josta hän järkytyksekseen löytää pahoin loukkaantuneen tytön, jolla on kädessään syreenin oksa. Hän ehtii soittaa hätänumeroon ja joutuu tämän jälkeen itsekin hyökkäyksen kohteeksi.

Poliisi ja ambulanssi saapuvat paikalle, ja Johannes kuljetetaan poliisilaitokselle kuultavaksi. Johannes ei pysty antamaan tekijästä juurikaan tuntomerkkejä ja muuttuu pian todistajasta epäillyksi. Johanneksen äiti on poliisi Sara Vallén, joka ei mitenkään voi uskoa poikansa syyllisyyteen, mutta joutuu luonnollisesti sivuun tutkimuksista.

Rikoksen uhri Kajsa Lindahl kuolee sairaalassa, ja murhaa alkavat tutkia Torsten Venngren, Jonny Svensson ja Rita Anker. He yrittävät ottaa selvää Kajsan elämästä, mutta tuntuu että paras ystävä Josefin Elvebrandt ei kerro koko totuutta. Myös Kajsan vanhemmat ovat pihalla tyttärensä asioista.

Kun samaan juttuu liittyy myöhemmin myös toinen ruumis, osoittavat jäljet yhä vahvemmin koulumaailmaan.

Kirjan kirjoittaja Cecilia Sahlström on entinen poliisi. Tämä teos on alun perin ilmestynyt vuonna 2016, luettu kirja on uudistettu painos vuodelta 2017. Sara Vallénin ja Rita Ankarin tutkimukset jatkuvat 2018 ilmestyneessä I egna händer -kirjassa.

Kirjan suomennos on ilmestynyt 2023: Valkoinen syreeni (suom. Pasi Punnonen).

[Malmö: Bokfabriken, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *