Christina Erikson: Debutanten

Aviomies Carl löytää menestyskirjailija Sandra Thulinin kuolleena tämän työhuoneen sohvalta eräänä aamuna. Kuolleen verestä löytyy unilääkettä ja alkoholia, joten tapaus julistetaan itsemurhaksi. Ennen kuolemaansa Sandra on kärsinyt psykkisistä ongelmista, jotka vahvistavat itsemurhateoriaa.

Sandran isä Reiner on kuitenkaan usko Sandran tappaneen itseään. Hän ei voi kuvitella tyttärensä ehdoin tahdoin jättäneen pieniä lapsiaan Tindraa ja Ossiania. Reiner syyttää Carlia Sandran kuolemasta ja saakin rikoskomisario Elias Svenssonin kiinnostumaan jutusta. Elias alkaa tiiminsä kanssa tutkia Sandran ja koko Thulinin perheen taustoja. Tutkintaryhmään liittyy myös psykopaattiekspertti Cornelia Lind, joka on aiemminkin toiminut poliisin apuna konsulttina. Nyt hän saa virallisen aseman organisaatiossa.

Sandran ruumista löytyy yllättäen pienen pieni pistosjälki ja merkkejä insuliinista, jota nainen ei normaalisti ole käyttänyt. Reinerillä puolestaan on diabetes ja pääsy käsiksi insuliiniruiskuihin. Reiner vaikuttaa muutenkin salailevan jotain ja käyttäytyy väkivaltaisesti Carlia kohtaan. Asiat saavat uuden käänteen, kun Thulinien asunto palaa. Carl ja lapset pelastautuvat, mutta lapsenvahti Chen menehtyy liekkeihin.

Tarinassa raotetaan vihdoin myös salaperäisen Forsete-hahmon henkilöllisyyttä. Erikoinen hyväntekijä on sairastunut vakavasti ja kouluttaa itselleen seuraajaa, jonka tarkoitus on jatkaa Forseten työtä poliisin apuna tappaen rikollisia, joita muuten ei meinata saada vastaamaan teoistaan.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *