Christina Erikson: Jag, Forsete

Agnes Granat istuu vankilassa tuomiota ihmiskaupasta ja parituksesta. Yllättäen eräs vartijoista hyökkää naisen kimppuun ja surmaa tämän. Teon jälkeen vartija poistuu ripeästi paikalta ja häviää jälkiä jättämättä.

Tutkijat alkavat ounastella, että tekijä on salaperäinen Forsete, joka on aiemminkin auttanut poliisia omintakeisella ja suoraviivaisella tavallaan.

Kirjailija ja poliisin psykopaattikonsultti Cornelia Lind on elänyt jo vuosikausia ex-miehensä Jimmyn aiheuttaman piinan alaisena. Tilanne on viimein vähitellen hellittämässä, sillä sarjan edellisessä osassa salaperäinen Forsete teki lopun miehen temppuilulle. Jimmy ei kuitenkaan kuollut, vaan makaa sairaalassa vakavasti vammautuneena. Jimmyn tapauksen tutkinta on vielä kesken, eikä Cornelian osuus tapahtumissa ole aivan selvä.

Tunnelma poliisitalossa nousee uudelle tasolle, kun Elias joutuu puukotuksen uhriksi ja päätyy sairaalaan. Poliisi Lena Duva saa esimieheltään käskyn olla sekaantumatta Eliaksen puukotuksen tutkintaan, mutta sehän ei päättäväistä naista estä toimimasta. Avukseen hän saa myös Cornelian.

Nopeasti kaikille käy selväksi, että Elias ei ole turvassa hoitopaikassaan. Tapahtumien tuoksinassa Elias, Cornelia ja paikalle ilmestynyt Forsete poistuvat kiireellä sairaalasta, vaikka Elias onkin kipeästi hoidon tarpeessa.

Max Wilson joutuu jättämään Aurinkorannikon luksuselämän vähäksi aikaa ja palaamaan arkiseen Ruotsiin. Hänellä on kana kynittävänä Forseten kanssa tämän aiheutettua suurta hallaa Maxin ihmiskauppabisneksille. Ruotsissa tapahtumat etenevät kiivaaseen tahtiin, ja jo kohta ovat Forsete ja Cornelia pakomatkalla kyydissään loukkaantunut Elias. Keinoja kaihtamaton Max Wilson apureineen on kolmikon kintereillä pitkin metsäistä syrjäseutua. Saman aikaisesti yrittävät Eliaksen poliisikollegat paikallistaa pakenijoita ja takaa-ajajia.

Sillä välin Cornelian kotona tilanne kärjistyy, kun poika Hugo saa uhkaavia ja syyllistäviä tekstareita isoäidiltään, Jimmyn äidiltä. Poika murtuu suuren paineen alla, mutta Cornelia on asiasta autuaan tietämätön ja uskoo, että kotona pärjätään.

Jag, Forsete päättää Svensson/Lind -sarjan, joten tarinan lopussa saadaan asia jos toinenkin viimein päätökseen.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *