Christina Larsson: Nådastöten

Nådastöten on viides kirja poliisi Ingrid Bergmanista kertovassa sarjassa.

Ingridin ura on kiperässä vaiheessa, sillä hän on vastikään vapautettu murhasyytteestä, mutta maineen palauttaminen vie aikansa. Lisäksi hän on raskaana, mutta ei halua kenenkään tietävän asiasta, vähiten työnantajan.

Poliisia työllistää kotoaan kuolleena löytynyt vanhus. Löytöhetkellä mies on ollut hengettömänä jo kauan. Kuolema ei vaikuta luonnolliselta, sillä uhri on lukittu vaatekaappiin.

Tapaus ei jää yksittäiseksi, vaan vastaanvanlaisia tapauksia paljastuu muitakin.

Samanaikaisesti järjestetään suuret maaseutumessut. Paikalle odotetaan maatalousministeriä, jonka henkeä on uhattu. Ministerille ja muutamalle muulle alan johtajalle järjestetään turvallinen ja salainen yöpymispaikka, joka sattuu olemaan Ingrid Bergmanin kotitalo.

Turvatoimista huolimatta sattuu talossa vakava myrkytystapaus, ja taas on Ingrid epäiltyjen listalla.

Työongelmien ohella on Ingridillä vaikeuksia myös ihmissuhdepuolella. Tulevan lapsen isä Adam ei ymmärrä, miksi poliisiasiat ajavat aina yksityiselämän ohi. Kun neuvolakäynnitkin alkavat jäädä työkiireiden vuoksi väliin, alkaa Adamin mitta täyttyä.

Työlle omistautuminen kuitenkin kannattaa, ja vanhusten tappajan henkilöllisyys ja motiivi alkavat vähitellen valjeta. Myös maatalousministerin tapauksen tutkinta saadaan yllättävään päätökseen.

Ingrid Bergman -kirjossa on tähän mennessä suomennettu kaksi kappaletta: Siluetti (Silhuetten) sekä Et pääse pakoon… (Du kommer inte undan…).

[Stockholm: HarperCollins, 2018. Ilmestynyt ensimmäisen kerran 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *