Christina Larsson: Slaskjobbet

Kierrätyskeskuksen työntekijät tekevät lisätiliä myymällä poistoon tarkoitettua hyväkuntoista tavaraa. Eräänä päivänä löytyy pakastin, joka vaikuttaa toimivalta. Lisäksi se on täynnä sianlihapaketteja, jotka ovat edelleen tiukasti jäässä. He keksivät käyttää lihat rapujen ruokkimiseen. Sulatus mikrossa paljastaa kuitenkin, että kyse ei olekaan sianlihasta, vaan jostain ihan muusta.

Sattuneesta syystä on pakastimesta päästävä pian eroon, ja yön pimeydessä se kuljetetaankin ulkoilualueen parkkipaikalle.

Aikainen koiranulkoiluttaja osuu parkkikselle ja tekee makaaberin löydön, pakastimen päällä olevassa muovikassissa on ihmisen jalka, jota koira alkaa innoissaan retuuttaa. Paikalle sattuu myös poliisi Ingrid Bergman ja ottaa tilanteen haltuunsa.

Kierrätyskeskuksen miehet jäävät nopeasti teostaan kiinni. Poliisi yrittää kovasti löytää todisteita, että he ovat tappaneet uhrin, joka tunnistetaan erääksi kadonneeksi ilmoitetuksi mieheksi. Ingrid kollegoineen alkaa penkoa uhrin elämää ja taustoja. Alkaa vaikuttaa, että murhan taustalla olisivat rasistiset motiivit. Kohta onkin syytä pelätä, että muutama muukin kadonnut mies saattaisi löytyä paloiteltuna pakastimesta.

Lisää uhreja löytyykin, mutta Ingrid alkaa epäillä, että surmien takana on jotain muuta kuin vain uhrien ulkomaalaistaustaisuus. Ingrid ei myöskään ole vakuuttunut, että kierrätyskeskuksen työntekijöillä olisi tekemistä rikosten kanssa.

Slaskjobbet on toinen Ingrid Bergman -dekkari ja sijoittuu siten aikaan ennen Nådastöten -kirjaa.

[Stockholm: HarperCollins Nordic AB, 2018. Uudistettu laitos, alun perin ilmestynyt 2008]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *