Cilla & Rolf Börjlind: Den barmhärtige samariten

Poliisi Lisa Hedqvist osallistuu töihin liittyvään zoom-kokoukseen, mutta huomaa, että kollega Olivia Rönning ei ole linjoilla. Asia herättää ihmetystä, sillä Olivialla ei ole tapana missata työkokouksia. Olivian olinpaikkaa aletaan selvitellä, mutta häntä ei löydy mistään. Kaikki viittaa siihen, että Olivian katoaminen on sieppaus.

Tom Stilton ja Luna ovat palanneet Thaimaasta Ruotsiin ja ovat omaehtoisessa koronakaranteenissa saaristossa. Mutta kun Tom kuulee Olivian katoamisesta, päättää hän pitemmittä puheitta lähteä mukaan naista etsimään. Yhdessä Lisan kanssa hän jäljittääkin Olivian eräälle syrjäiselle mökille Smoolantiin. Kun kaksikko saapuu paikalle, on mökki kuitenkin ilmiliekeissä. Palokunnan saapuessa paikalle löytyy talon raunioista naisen ruumis.

Toisaalla Mette Olsäter on mukana ryhmässä, joka vastaa koronarokotteiden turvallisesta jakelusta Ruotsiin. Kaikki ei kuitenkaan mene aivan putkeen, vaan sabotoija pääsee iskemään rokote-erän kimppuun tuhoisin seurauksin.

Kaiken tohinan keskellä sairastuu Tom covidiin ja joutuu oireiden pahetessa sairaalahoitoon. Ystävät ovat huolissaan, eikä sairaalaan pääse edes vierailulle. Miehen toipuminen alkaa näyttää yhä epävarmemmalta.

Den barmhärtige samariten on jo seitsemäs osa Rönning/Stilton -sarjassa ja meno on totutun vauhdikasta ja jännittävää. Tapahtumia on paljon, ja kaikki tutut henkilöhahmot ovat mukana, jopa Abbas El-Fassi palaa Gambian rauhasta mukaan toimintaan.

Ilmestyy suomeksi toukokuussa 2023: Laupias samarialainen (suom. Hanni Salovaara).

[Stockholm: Norstedts, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *