Cilla & Rolf Börjlind: Den tredje rösten

On kulunut vuoden verran Springflodenin tapahtumista. Tom Stilton on saanut vähän paremman otteen elämästään ja jättänyt asunnottomuuden taakseen. Uusi kämppä on hytti proomussa. Olivia Rönning on saanut poliisikoulun päätökseen, mutta tuntee epävarmuutta siitä, haluaako hän edes toimia poliisin ammatissa. Hän on juuri palannut usean kuukauden reissusta biologisen äitinsä Adelitan kotimaasta Meksikosta ja etsii suuntaa elämälleen.

Kirjan tapahtumat käynnistyvät, kun Olivian äidin Marian naapurissa paljastuu kuolemantapaus, jota ensin luullaan itsemurhaksi. Pian kuitenkin selviää, että kyseessä on murha. Olivia tuntee kuolleen miehen teini-ikäisen tyttären Sandran ja yrittää auttaa tätä selviytymään tragediasta.

Toisaalla Abbas el Fassi saa kuulla, että hänen vuosien takainen rakastettunsa Samira on tapettu Marseillessa. Abbas ottaa Tom Stiltonin mukaansa, ja yhdessä he suuntaavat Ranskaan ottamaan selvää Samiran kuolemasta. Vielä toinenkin mies murhataan, ja käy ilmi, että kaikki kolme kuolemantapausta liittyvät toisiinsa. Tomin ja Olivian tiet kohtaavat jälleen ja yhdessä he alkavat epävirallisesti tutkia murhia poliisin apuna.

Den tredje rösten on yhtä hyvä kuin Börjlindien edellinenkin kirja. Tapahtumissa ei ole tyhjäkäyntiä, vaan juttu etenee vauhdikkaasti. Juoni on mielenkiintoinen ja jännitys säilyy koko tarinan ajan. Lopussa paljastetaan vielä sekin, miksi Tom aiemmin menetti otteen elämästään ja ajautui yhteiskunnan ulkopuolelle.

Tämä kirja on luettavissa myös suomeksi nimellä Kolmas ääni, jonka on suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom (Schildts & Söderströms, 2014).

[Stockholm: Norstedts, 2013]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *