Cilla & Rolf Börjlind: Kallbrand

Syyttäjä Malin Brovall perheineen joutuu autopommi-iskun kohteeksi. Poliisi alkaa etsiä syyllistä Brovallin työhön liittyvien mahdollista kaunaa kantavien ihmisten joukosta. Pian löytyykin epäilty Lukas Bengtsson, joka on esittänyt Malin Brovalliin kohdistuvia uhkauksia.

Poliisipäällikkö Mette Olsäter on jäämässä eläkkeelle ja aikoo hoitaa tämän viimeisen jutun nopeasti pakettiin. Alaisinaan hänellä ovat tutut Olivia Rönning ja Lisa Hedqvist kollegoineen. Olivia menee tapaamaan Bengtssonia epävirallisissa merkeissä ja tapaakin kiehtovan ja lahjakkaan taiteilijan, joka tekee kovapintaiseen poliisiin syvän vaikutuksen.

Toisaalla Tom Stilton on matkustanut Lunan kanssa Thaimaahaan sisarpuolensa Aditin vetämään jooga- ja meditaatioretriittiin. Stilton on henkisesti huonossa kunnossa sarjan edellisen kirjan Uinu paju pienoinen tapahtumien johdosta. Luna on harmonisessa ympäristössä kuin kotonaan ja harkitsee muuttavansa Thaimaahan lopullisesti. Sen sijaan Tom ei millään pääse zen-tilaan, vaan tuntee itsensä levottomaksi ja ahdistuneeksi. Kun salaperäinen ruotsalainen Veronica tarvitsee apua erään miehen jäljittämiseksi, tarttuu Tom oitis haasteeseen ja suuntaa Pohjois-Thaimaan vaaralliselle viidakkoalueelle.

Kotona Ruotsissa Brovallin tapaus alkaa olla selvä, Olivia tosin epäilee, että Lukas ei ole oikea syyllinen. Myös Metteä kalvaa asiassa jokin, vaikka näyttöä miestä vastaan löytyy runsaasti. Pian juttu on oikeudessa ja tuomio annetaan.

Thaimaassa Tom joutuu pahaan kiipeliin, mutta selviää malariasta ja ampumahaavasta huolimatta takaisin ihmisten ilmoille. Mukanaan hänellä on näyttöä ruotsalaisen pedofiilin toiminnasta ja hän pyytää asiassa paikallisen poliisin apua. Kun alkaa näyttää myös siltä, että autopommi-isku ja Thaimaan tapahtumat liittyvät jollain lailla yhteen, lähtee Ruotsista porukka Mette Olsäterin johdolla kohteeseen selvittelemään asiaa.

Kallbrand on takuuvarmaa parasta ruotsalaista dekkarilaatua, jossa henkilöhahmot ovat mieleenpainuvia ja tarinan juoni vie mukanaan alusta saakka.

Ilmestyy suomeksi kesäkuussa 2019 nimellä Polttopiste (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom).

[Stockholm: Norstedts, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *