Cilla & Rolf Börjlind: Springfloden

springfloden

Poliisikoululainen Olivia Rönning saa opintotehtäväkseen tutkia 24 vuotta vanhaa ratkaisematonta murhaa. Raskaana ollut nainen tapettiin erikoisella tavalla hukuttamalla. Olivian edesmennyt isä oli yksi tapauksen tutkijoista. Toinen tutkija oli rikoskomisario Tom Stilton, jota Olivia nyt yrittää tavoittaa. Stilton on kuitenkin lopettanut poliisina toimimisen ja häneen tuntuu olevan mahdotonta saada yhteyttä, sillä kukaan ei tiedä hänen nykyistä olinpaikkaansa. Lopulta Olivia kuitenkin onnistuu löytämään Stiltonin Tukholman asunnottomien joukosta.

Samanaikaisesti asunnottomat joutuvat väkivallantekojen uhreiksi, heitä pahoinpidellään ja tapahtumista julkaistaan videot netissä. Yksi asunnottomista kuolee väkivallan seurauksena, ja tämä saa Tom Stiltonin aktivoitumaan. Yhdessä sekalaisen avustajajoukon kanssa hän alkaa selvittää, kuka on pahoinpitelyjen takana. Hän myös suostuu hieman vastentahtoisesti auttamaan Oliviaa vanhan murhatapauksen tutkinnassa.

Kirjassa on useita juonia käynnissä samanaikaisesti, mutta langat pysyvät tiukasti kirjoittajien käsissä ja tarina etenee loogisesti ja sujuvasti. Sekä vanha että uusi rikos selviävät aikanaan, ja lopussa odottaa vielä iso yllätys.

Tämä kirja on ensimmäinen Rönning-Stilton sarjassa ja ilmestynyt vuonna 2012. Cilla ja Rolf Börjlind ovat sittemmin kirjoittaneet sarjalle jatkoa kolmen kirjan verran. Springfloden on julkaistu Sirkka-Liisa Sjöblomin suomentamana nimellä Nousuvesi (Schildts & Söderströms, 2013).

[Stockholm: Norstedts, 2012]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *