Cilla & Rolf Börjlind: Svart gryning

Kun viimeksi tapasimme Olivia Rönningin, hän oli valmis jättämään poliisin ammatin ja aikeissa aloittaa taidehistorian opinnot. Hän muutti kuitenkin mielensä ja työskentelee nyt poliisina Skånessa. Olivia joutuu tositoimiin, kun alueella tapahtuu järkyttävä murha, jonka kohteena on 3-vuotias lapsi.

Parin päivän päästä tapahtuu samankaltainen rikos Tukholman lähistöllä. Keskusrikospoliisin Mette Olsäter toimii tutkijana molemmissa tapauksissa ja aloittaa murhien selvittelyt yhdessä Olivian kanssa.

Toisaalla entinen poliisi Tom Stilton saa uusia johtolankoja vanhasta ratkaisemattomasta Jill Engbergin tapauksesta ja hän alkaa penkoa asiaa. Ennen pitkää löytyy seikkoja, jotka yhdistävät lapsimurhia ja Engbergin keissiä, joten myös Tom Stilton palaa mukaan tutkinnan kuvioihin, vaikka ei poliisi enää olekaan.

Svart gryning (Musta aamunkoitto, suom. Sirkka-Liisa Sjöberg) on taattua Börjlind-laatua. Juoni on monimutkainen, mutta ei yhtään sekava, joten lukija pysyy tarinassa hyvin mukana. Tutut henkilöhahmot säilyttävät kiinnostavuutensa tässä sarjan kolmannessakin osassa. Cilla ja Rolf Börjlindin tuotanto edustaa ehdottomasti dekkarikirjallisuuden huippua.

[Stockholm: Norstedts, 2014]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *