Ellinor Wessel: Farliga affärer

Johan Wagner johtaa Porsche-merkkisiä autoja myyvää firmaa. Bisnekset sujuvat, ja yksityiselämän puolella miehellä on esitellä kaunis vaimo, kolme lasta ja komea talo merinäköalalla. Kulissit ovat kunnossa, mutta niiden takana perheenisä elää toisenlaista elämää: hänellä on nuori tyttöystävä Emily, jonka pauloissa hän on. Tunne on molemminpuolinen, sillä Emily on rakastunut Johaniin ja haaveilee julkisesta ja virallisesta yhteiselämästä.

Johan ei kuitenkaan halua altistaa teini-ikäisiä lapsiaan avioeron vaikutuksille. Hän tuntee myös jonkinlaista lojaaliutta vaimoaan Susannea kohtaan, sillä tämä on hoitanut roolinsa vaimona ja äitinä mallikkaasti jo 16 vuoden ajan.

Eräänä päivänä tuntemattomat miehet tavoittavat Johanin Wagnerin suvun yksityisen automuseon edustalla. Miehet pakottavat Johanin sisälle museoon, jossa he pitävät häntä vankina useamman päivän. Wagnerista on tehty poliisille katoamisilmoitus, mutta mitään johtolankoja miehen olinpaikan selvittämiseksi ei tunnu olevan.

Viimein poliisi käy tarkastamassa Wagnerin automuseon, mutta virkavallan saapuessa paikalle on museo tyhjä. Jäljet johtavat satamaan ja epäillään, että Johan on rahtilaivassa matkalla kohti Tallinnaa.

Poliisikomisario Thomas Stark matkustaa Viroon ja järjestää paikallisen poliisin kanssa väijytyksen laivan saapuessa satamaan. Järjestely ei kuitenkaan tuota tulosta, sillä sieppaajat saavat ujutettua Johanin maihin sulusta huolimatta.

Tallinnassa Johanille selviää sieppauksen tarkoitus. Hän on pahassa paikassa, sillä hänen perheensä turvallisuutta uhataan, jos hän ei suostu sieppajien vaatimuksiin. Thomas Stark haistaa koko jutussa palaneen käryä, mutta ei saa Tallinnassa selvyyttä asioihin ja palaa Ruotsiin. Lentokentällä häntä odottaa kuitenkin yllätys, ja juttu tuntuu muuttuvan yhä mutkikkaammaksi.

Myös huolestunut Emily sotkeutuu tapahtumiin ja pian hänkin on todellisessa vaarassa pelissä, jossa on panoksena paljon rahaa ja valtaa.

[Stockholm: Bookmark, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *