Emelie Schepp: Björnen sover

Ruokalähetti löytää eristäytynyttä elämää viettäväneen ex-poliisin Erik Johanssonin julmasti tapettuna. Ruumiiseen on tungettu puhuva nalle, jonka viesti on: Filippa Falk. Tapausta tutkimaan ryhtyvä rikostarkastaja Mia Bolin alkaa jäljittää Filippaa, mutta tehtävä osoittautuu yllättävän mutkikkaaksi. Mysteeriä ratkomassa hänen apunaan on poliisikollega Henrik Levin sekä syyttäjä Jana Berzelius.

Filippa Falkin etsintä osoittautuu vaikeaksi, sillä hän on entinen poliisi, joka nykyään elää salaisen identiteetin suojissa. Lopulta nainen kuitenkin löytyy ja suostuu hieman vastahakoisesti auttamaan poliisia tapauksen tutkinnassa, vaikka hänkin on hengenvaarassa tappajan listalla. Filippalla on vahva epäily tekijästä, jonka takaa-ajo tuntuu kuitenkin ylivoimaisen vaikealta.

Kaiken toiminnan taustalla tarinaan vaikuttavat henkilöiden yksityiselämän käänteet. Henrikin vaimo Emma on saanut tarpeekseen miehensä vaarallisesta työstä ja passittaa Henrikin mökille asumaan. Henrik toivoo vielä asioiden palautuvan normaaliksi ja voivansa palata perheensä luo.

Mia on suhteessa sarjan edellisessä osassa esitellyn poliisikollega Patrikin kanssa. Jana puolestaan kipuilee omassa suhteessaan, kun miesystävä Per syyttää häntä asioiden salailusta. Per on asiassa oikeassa, sillä Janalla on menneisyydessään paljonkin salaisuuksia. Kuvioihin ilmestyy taas myös vanha tuttu Danilo Peña, joka käy Janan kauhuksi Periä tapaamassa.

Björnen sover on seitsemäs osa Jana Berzelius -sarjassa ja jatkaa tutulla vakuuttavalla linjalla. Juoni etenee yhteen suuntaan, mutta yllättävä käännös heittää asiat päälaelleen ja poliisit joutuvat suin päin ennalta arvaamattomaan tilanteeseen. Kirja on luettavissa myös suomeksi: Karhu nukkuu (suom. Hanna Arvonen).

[Stockholm: Norstedts, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *