Emelie Schepp: Broder Jakob

Naisen ruumis löytyy Motala ström -joesta. Uhrin jalat on oudosti ommeltu yhteen. Kuolinsyyksi paljastuu hukkuminen. Pari päivää myöhemmin tavataan toinenkin samalla lailla käsitelty ruumis samasta joesta, ja norrköpingiläiset poliisit Mia Bolander ja Henrik Levin ovat ymmällään. Uhrien henkilöllisyydet selviävät nopeasti, mutta heillä ei tunnu olevan mitään yhdistävää tekijää.

Pian tämän jälkeen ilmoitetaan jälleen eräs nainen kadonneeksi, ja poliisille tulee kiire selvittää tekijä ennen kuin seuraava uhri päätyy Strömmeniin.

Tutkimuksissa on tiivisti mukana myös syyttäjä Jana Berzelius. Kun vihjeet alkavat osoittaa erääseen Simon Norelliin, joutuu Jana taas kerran kasvotusten väkivaltaisen ja epätavallisen menneisyytensä kanssa. Norell ei voi olla rikoksista etsitty henkilö, sillä hän on pakkohoidossa oikeuspsykiatrissa laitoksessa tapettuaan koko perheensä.

Samassa laitoksessa on kuitenkin hoidettavana myös Danilo Peña, joka joutui psykiatriseen hoitoon Emelie Scheppin edellisen kirjan (Kadonnut poika) tapahtumien seurauksena. Jana joutuu vastentahtoisesti turvautumaan Danilon apuun saadakseen selville, kehen laitoksen ulkopuoliseen henkilöön Simon on yhteydessä. Danilon apu ei luonnollisestikaan ole ilmaista, vaan hänellä on esittää kovat vaatimukset vastapalvelukseksi.

Broder Jakob tarjoaa parasta Scheppiä: tarina on kiinnostava, koukuttava ja tavanomaisesta dekkarista poikkeava. Päähenkilö Jana Berzeliuksen hahmo on kehittynyt ja uskottavuus lisääntynyt kirja kirjalta. Berzelius on ristiriitainen ja epäsovinnainen arvoitus, joka tarvittaessa operoi sujuvasti myös toimivaltansa sekä laillisuuden ulkopuolella.

Ilmestyy suomeksi toukokuussa 2020: Jaakko kulta, suomennos: Meri Ala-Tauriala.

[Stockholm: HarperCollins Nordic, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *